Aanbieding

ADR Basis

 • inclusief code 95
 • lunch
€ 385,-
( )

ADR cursus: alle opleidingen inclusief code 95

Vervoer je gevaarlijke stoffen binnen Europa? Dan ben je verplicht om een ADR-certificaat te halen. Er zijn verschillende ADR-cursussen voor uiteenlopende stoffen en vervoersmiddelen. Bij Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk bieden we je de mogelijkheid om snel en makkelijk een passende ADR cursus te volgen.

Waarom een ADR cursus volgen bij Wesseldijk?

Wesseldijk is inmiddels een bekende naam in de transportsector. Al vele jaren helpen wij grote bedrijven en kleine ondernemers bij het verwerven van de juiste papieren en certificaten. Dat geldt ook voor de ADR-certificaten. We spannen we ons in om onze cursisten zo goed mogelijk op te leiden in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Onze vakmensen brengen een hoop kennis mee en geven op enthousiaste en begrijpelijke manier les. Bij Wesseldijk geloven we bovendien in professionele support. Goed contact met onze klanten vinden we daarbij heel belangrijk.

Onze voordelen op een rijtje:

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Altijd deskundigen aan het woord
 • Hoog slagingspercentage
 • ADR cursus op onze locatie in Nijmegen, Arnhem, Ede of Tiel
 • Mogelijkheid van ADR cursus op jouw locatie
 • Uitstekende support
 • Transparantie in kosten en communicatie
 • SOOB subsidies mogelijk

adr cursus

Wat is ADR?

ADR betekent: Accord Européen relatif au transport international des marchandises dangereus par route. Een hele mondvol. Deze afkorting verwijst naar de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke goederen over de wegen van Europa. De volgende punten komen daarbij aan de orde:

 • Criteria voor de categorie-indeling van gevaarlijke goederen
 • Voorwaarden voor vervoer
 • Eisen aan tanks en verpakkingen
 • Procedures voor verzending, etikettering en documentatie

Voor wie is de ADR cursus bedoeld?

Iedereen die betrokken is bij het wegtransport van gevaarlijke goederen moet beschikken over een ADR-diploma. Dat geldt dus niet alleen voor chauffeurs, maar ook voor werkgevers en leidinggevenden. Ben jij als chauffeur of leidinggevende werkzaam binnen het transport van gevaarlijke stoffen? Zorg dan dat je middels een ADR cursus de benodigde certificaten behaalt. En werkgevers, vergeet niet: ook jullie moeten over een ADR-certificaat beschikken. Als er namelijk iets mis gaat bij het vervoer van gevaarlijke goederen, is jouw bedrijf eindverantwoordelijk. Zorg daarom dat je bedrijf de juiste papieren in huis heeft.

Kies een ADR-cursus:

Lees meer over de examens op de pagina van het CBR: ADR gevaarlijke stoffen.

Hoe kun je het ADR-certificaat halen?

Om het ADR-diploma te halen ga je als volgt te werk:

1 Schrijf je in voor een ADR-cursus

Zonder cursus geen ADR-diploma, dus meld je aan voor een cursusdag op één van onze locaties. Tijdens de cursus brengen we je alle kennis op het gebied van gevaarlijke goederen en regelgeving bij. We gaan diep op de zaak in, zodat je na afloop zelfverzekerd en een stuk wijzer de deur uitloopt. We bereiden je bovendien goed voor op het examen, want de examenvragen kunnen soms lastig en misleidend zijn. En de lunch nemen wij natuurlijk ook voor onze rekening.

2 Doe examen

Het ADR-examen wordt afgenomen bij het CBR. Dat examen is tegenwoordig volledig digitaal: je beantwoordt de vragen per computer. Na afloop zie je meteen of je geslaagd bent. Je ontvangt ook nog een e-mail van het CBR met de uitslag. Deze uitslag is één jaar geldig.

Je ADR-certificaat aanvragen

Heb je de examens met goed gevolg afgelegd? Dan kun je het aanvraagformulier via het CBR invullen en opsturen. Je krijgt daarna het ADR-pasje op je adres thuisgestuurd. Het aanvraagformulier kun je ook al vóór de examens aanvragen. Op die manier heb je snel het pasje in huis. Het ADR-certificaat is vijf jaar geldig, daarna kun je het pasje verlengen. Schrijf je dus op tijd in voor onze ADR-verlengingscursus om je kwalificatie te kunnen behouden.

Geef je op voor een ADR cursus

Heb je een vraag of wil je je direct aanmelden voor een ADR cursus? Dan ben je van harte welkom! Meld je dan meteen aan via de knop hiernaast. Wil je graag meer informatie of de mogelijkheden voor je bedrijf bespreken? Neem dan contact met ons op.