Dit vakbekwaamheidscertificaat is onmisbaar voor chauffeurs die gevaarlijke goederen transporteren. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen, denk je snel aan tankcontainers met explosieven en gassen. Maar ook een chauffeur die een goederenvracht naar een supermarkt rijdt met daarin cosmetische producten en reinigingsmiddelen, zit met zijn lading al snel boven de vrijstellingsgrens van het ADR-verdrag. Met het oog op de scherpe regelgeving, vragen steeds meer werkgevers dan ook naar chauffeurs die in het bezit zijn van het ADR basis certificaat halen. Deze basisopleiding is bovendien benodigd voor aanvullende opleidingen op het gebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen en goederen, zoals tankvervoer (capaciteit boven 3000 liter), klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen).

Voor wie

Chauffeurs (in het bezit van rijbewijs C) die gevaarlijke stoffen ADR/VLG in stukgoed of als los gestort vervoeren laden, lossen of transporteren. Hier vindt u meer informatie over de vrijstellingen.

Wat moet je doen om het ADR basis certificaat te halen

Theorie

  • wettelijke voorschriften
  • eigenschappen van gevaarlijke stoffen
  • gevarenklassen van stoffen
  • eisen aan voertuigen en uitrusting
  • regels voor het vervoer, laden en lossen
  • documenten bij het vervoer
  • persoonlijke beschermingsmiddelen

Praktijk

  • maatregelen bij een ongeval/incident
  • eerste hulp

Certificaat

Bij een voldoende beoordeling van het examen, krijgt de cursist het ADR Basis certificaat. Het certificaat is vijf jaar geldig na het behalen.

Nascholing (CCV-code U01-4)

Bent u beroepschauffeur en wilt u deze cursus mee laten tellen voor uw verplichte nascholingsuren? Dat is mogelijk. Deze opleiding telt mee voor veertien uur nascholing (theorie). We brengen € 22,50 per dag in rekening voor het afmelden bij de CCV.

Locatie

Deze cursus wordt op onze vestigingen in Nijmegen, Tiel, Arnhem en Ede verzorgd. Wilt u liever uw medewerkers incompany scholen? Bespreek de mogelijkheden met ons.

Maximale capaciteit

Met dit ADR basis certificaat halen mag u stukgoedverpakkingen en verschillende niet verpakte gevaarlijke goederen los gestort in een container of voertuig vervoeren. U mag gevaarlijke stoffen in tank- of gascontainers vervoeren, mits de individuele inhoud (capaciteit) daarvan per tank- of gascontainer niet boven de 3000 liter komt.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen een stimuleringspremie op de cursusprijs.
Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze opleiding bedragen € 385,- (exclusief subsidies).

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Hebt u vragen over subsidies of wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666