Niet alleen de chauffeurs, maar ook hun leidinggevenden spelen een belangrijke rol als het gaat om het transport van gevaarlijke stoffen. Denk aan een strakke planning, het bepalen van de juiste voertuigen en de juiste route. Dit allemaal, met de Europese wet- en regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in het achterhoofd. Gaat er iets mis, dan is het transportbedrijf aansprakelijk. Daarom is het van groot belang dat ook het middenkader (denk aan planners, loodsbazen, kwaliteitsmanagers) de bepalingen van het adr voor leidinggevenden in de dagelijkse werksituatie toe kunnen passen. Deze opleiding telt bovendien mee voor 28 uur code 95 nascholing. Wilt u de cursus ADR voor leidinggevenden volgen, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Voor wie is adr voor leidinggevenden

Iedereen die verantwoordelijk is voor de voorbereiding, planning en administratie van het vervoer van gevaarlijke stoffen. adr voor leidinggevenden.

Wat is adr voor leidinggevenden

Inhoud cursus

  • werkingssfeer en definities van het ADR
  • structuur van het ADR
  • aanvullende Nederlandse wetgeving met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen
  • toepassing van de bepalingen over: wijze van vervoer (verpakkingen, wagenlading en tanks), uitrusting voertuigen, documenten, kenmerking en etikettering, samenlading, technische eisen en constructie van voertuigen en keuringen

Certificaat

Bij een voldoende beoordeling van het examen, krijgt de cursist het ADR-certificaat voor Leidinggevenden. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Nascholing (CCV-code U01-4)

Bent u beroepschauffeur en wilt u deze cursus mee laten tellen voor uw verplichte nascholingsuren? Dat is mogelijk. Deze opleiding telt mee voor 28 uur nascholing (theorie). We brengen € 22,50 per dag in rekening voor het afmelden bij de CCV.

Locatie

Deze cursus wordt op onze vestigingen in Nijmegen, Tiel, Ede en Arnhem verzorgd. Wilt u liever uw medewerkers incompany scholen? Bespreek de mogelijkheden met ons.

Btw-vrijstelling

Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze opleiding bedragen € 630,- (exclusief subsidies).

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Heeft u vragen over de opleiding adr voor leidinggevenden? Hebt u vragen over subsidies of wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666