De opleiding KCA basis is gericht op chauffeurs die huishoudelijk afval vervoeren waar chemische stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Medicijnen, spaarlampen en terpentine zijn bijvoorbeeld producten die behoren tot dit klein chemisch afval (kca). Volgens regel 12 van de Regeling Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval, moeten beroepsgroepen die te maken hebben met kca, zoals chauffeurs van een chemokar, in het bezit te zijn van het ADR Basiscertificaat met de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval (aantekening KCA). Fijne bijkomstigheid is, dat beroepschauffeurs deze opleiding mee kunnen laten tellen voor veertien uur verplichte nascholing.

Voor wie is de KCA basis

Beroepsvervoerders van gevaarlijke afvalstoffen en mensen die werken bij gemeentelijke inzameldiensten. Deelnemers moeten in het bezit zijn van het ADR-basiscertificaat.

Wat is KCA basis

Deelnemers van KCA basis leren alles op het gebied van het veilig in ontvangst nemen en sorteren van gevaarlijk huishoudelijk afval.

Inhoud cursus

  • algemene wet- en regelgeving
  • wat is klein chemisch afval
  • definities
  • basiskennis natuur- en scheikunde
  • het voertuig en de voorschriften tijdens het vervoer
  • inzamelen
  • veiligheidsmaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen

Aantekening

Als het examen KCA basis met een voldoende wordt afgesloten, ontvangen de deelnemers de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval op het Basiscertificaat ADR. De geldigheidsduur van de aantekening is gelijk aan die van het ADR Basiscertificaat.

Nascholing (CCV-code U02-2)

deze cursus telt mee voor de nascholing Code 95 (telt voor zeven uur theorie).

Waar?

Deze cursus kan op onze vestigingen in Nijmegen, Tiel, Ede en Arnhem worden gevolgd. Wanneer uw locatie voldoet aan de CCV-eisen, kunnen we ook incompany de cursus verzorgen.

Btw-vrijstelling

Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze cursus bedragen € 175,- inclusief het aan en afmelden voor de code 95.

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Vragen over de KCA basis? Hebt u vragen over subsidies of wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666