Uw aantekening KCA hercertificering is in principe vijf jaar geldig. Let wel: wanneer u een aantekening KCA hebt gekregen, moet u in de gaten houden wanneer uw ADR Basiscertificaat is verlopen. Zodra de vervaldatum van dit certificaat zich namelijk aandient, is uw aantekening KCA ook niet meer valide. U dient dus vóór de vervaldatum zowel uw ADR Basiscertificaat als uw aantekening KCA hercertificering te verlengen, wilt u op bijvoorbeeld een chemocar blijven rijden.

Voor wie is KCA hercertificering

Dit is een herhalingscursus voor beroepsvervoerders van gevaarlijke afvalstoffen en mensen die werken bij gemeentelijke inzameldiensten. Deelnemers moeten in het bezit zijn van het ADR Basiscertificaat en een aantekening KCA hercertificering.

Wat is KCA hercertificering

Een opfriscursus op het gebied van het veilig in ontvangst nemen en sorteren van gevaarlijk huishoudelijk afval.

Inhoud cursus

  • algemene wet- en regelgeving
  • wat is klein chemisch afval
  • definities
  • basiskennis natuur- en scheikunde
  • het voertuig en de voorschriften tijdens het vervoer
  • inzamelen
  • veiligheidsmaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen

Aantekening

Als het examen met een voldoende wordt afgesloten, ontvangen de deelnemers de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval op het Basiscertificaat ADR. De geldigheidsduur van de aantekening is gelijk aan die van het ADR Basiscertificaat.

Nascholing (CCV-code U02-2)

deze cursus telt mee voor de nascholing Code 95 (telt voor zeven uur theorie).

Waar?

Deze cursus kan op onze vestigingen in Nijmegen, Tiel, Ede en Arnhem worden gevolgd. Wanneer uw locatie voldoet aan de CCV-eisen, kunnen we ook incompany de cursus verzorgen.

Btw-vrijstelling

Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze cursus bedragen € 175,- Inclusief het aan en afmelden voor de code 95.

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Heeft u een vraag over het KCA hercertificering? Wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666