VCA basis cursus: Basiscursus VCA plus veertien uur nascholing!

Een VCA (Veiligheid Checklist Aannemers) is niet wettelijk verplicht. De bewustwording van veiligheid neemt daarentegen toe, en daarom (gelukkig) ook het aantal VCA-gecertificeerde bedrijven. Zo wordt het certificaat Basisveiligheid VCA basis cursus steeds vaker vereist bij sollicitaties op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procesbesturing, bouwkunde en civiele techniek. Denk aan personeel dat werk verricht op het gebied van isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen en transport. Een VCA-gecertificeerd bedrijf kan door het in dienst van operationeel medewerkers met een certificaat Basisveiligheid VCA, aantoonbaar maken dat het voldoet aan een aantal verplichtingen uit de Arbowet.

Voor wie is de VCA basis cursus

Operationeel medewerkers die (willen gaan) werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen.

Wat is de VCA basis cursus

Tijdens deze opleiding zorgt Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk ervoor dat de deelnemers de basiskennis over veiligheid vergaren en inzicht krijgen in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

Inhoud cursus

  • arbeidsomstandighedenwetgeving
  • risico´s en preventie
  • gevaarlijke stoffen
  • brand- en explosiegevaar
  • elektriciteit
  • machines en gereedschappen
  • hijsen en tillen
  • werken op hoogte
  • persoonlijke beschermingsmiddelen

Certificaat

Bij voldoende beoordeling van het examen, ontvangt de deelnemer het CCV-certificaat Basisveiligheid VCA. Het certificaat is tien jaar geldig.

Nascholing (CCV-code U05-2)

Bent u beroepschauffeur en wilt u deze cursus mee laten tellen voor uw verplichte nascholingsuren? Dat is mogelijk. Deze opleiding Basisveiligheid VCA telt mee voor veertien uur nascholing (theorie). We brengen
€ 20,- per dag in rekening voor het afmelden bij de CCV.

Waar?

Deze VCA basis cursus kan zowel op onze vestiging in Nijmegen als in Tiel worden gevolgd.

Btw-vrijstelling

Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze opleiding bedragen € 395,-.

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666