Je rijbewijs haal je bij rijschool wesseldijk.

43 auto's, 45 instructeurs

Wil jij je autorijbewijs B halen en zoek je een goede rijschool voor jouw autorijlessen? ANWB rijschool Wesseldijk helpt je helemaal. Je kunt terecht voor je rijles op 1 van onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede.

Ook als je later een camper of vrachtwagen wil besturen, heb je rijbewijs B nodig om rijexamen voor andere rijbewijzen te behalen.

Gratis proefles

EEN BROEK PAS JE OOK VOOR JE ‘M KOOPT.

Proefles aanvragen
Rijschool Nijmegen Arnhem Tiel Ede rijlessen

Meer informatie over

Rijlessen bij Wesseldijk.

We halen je thuis op voor je rijles en gaan de weg op. De lessen worden stap voor stap opgebouwd en hebben een logische volgorde. In je eigen tempo bouw je dit op. Omdat Verkeersschool Wesseldijk een ANWB rijschool is, voorzien we je van alle gemakken: proefles, eigen online klantenpagina, persoonlijk lesadvies, praktijkinstructieboek, vorderingssysteem, tussentijdse evaluatie, examengarantie, lesgeldgarantie en een afsluiting met grip- en slipcursus.

Ook goed om te weten: wij hebben geen wachtlijst. Je kunt bij ons terecht op 1 van onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel of Ede als je 16,5 jaar of ouder bent.

Theorielessen.

We maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom kun je bij ons zowel klassikaal als online leren voor het theorie-examen. Ook kun je klassikale examentraining volgen, met aansluitend het examen. Voor klassikale opleidingen hoef je niet ver weg als je in Gelderland woont. We hebben namelijk vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede.

Tijdens het examen krijg je 25 vragen op het gebied van gevaarherkenning. Hiervan moet je er 13 goed hebben. Daarnaast krijg je 40 vragen over verkeersregels en jouw verkeersinzicht. Bij 35 goede antwoorden ben je geslaagd!

Onze rijinstructeurs.

Je hoort vaak dat mensen ontevreden zijn over hun rijinstructeur of rijlessen. Daardoor zitten ze onzeker in de auto of rijles met tegenzin. Zonde! Omdat wij een ANWB rijopleiding zijn, moeten onze instructeurs voldoen aan strenge eisen. Wij verzekeren je dat al onze instructeurs gecertrijificeerd zijn en minimaal twee jaar ervaring hebben. Ze maken gebruik van effectieve leerstijlen en zijn opgeleid in lesgeven aan leerlingen met faalangst.

Rijles vanaf 16,5 jaar.

Vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen en vanaf 17e je rijbewijs halen? Dat kan met 2toDrive. Op de dag dat je 16,5 jaar bent, kun je je eerste rijles in Nijmegen, Arnhem, Tiel of Ede al volgen. Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen. Geslaagd voor je theorie en praktijk en je rijbewijs op zak? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een volwassenen.

Sinds 2011 bestaat 2toDrive. Het is landelijk ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat deze jongeren onder relatief veilige omstandigheden rijervaring opdoen.

Met faalangst je rijbewijs halen.

De angst om te mislukken wanneer je een prestatie moet leveren; dat is faalangst. Vaak gaat het om een situatie waarin je wordt beoordeeld op kennis of handelen.

Veel mensen hebben last van stress of zenuwen. Soms al tijdens de rijles000, maar vaker tijdens het examen. Bij Verkeersschool Wesseldijk maken de instructeurs gebruik van effectieve leerstijlen. Ze zijn opgeleid in lesgeven aan leerlingen met faalangst. Ook hier geld wederom dat u bij onze rijschool terecht kunt in Nijmegen, Arnhem Tiel en Ede.

Lees verder.

Rijlessen met een beperking

Met een beperking is rijles en examen doen net even anders. Onze instructeurs zijn getraind om mensen met een beperking te begeleiden. Het maakt niet uit of dit gaat om bijvoorbeeld ADHD, ADD of een lichamelijke beperking. Wat wel van belang is, is dat onze instructeurs vooraf een beeld hebben van de leerling, zodat zij de beste begeleiding kunnen bieden.

Bij lichamelijke invaliditeit bieden we speciale auto’s die zijn afgestemd op jouw mogelijkheden. Is er sprake van een beperking als autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS en syndroom van Asperger? Dan is vaak speciale begeleiding tijdens de rijles en rijopleiding gewenst.

Lees verder.

Maximaal gewicht en aanhanger.

Met het autorijbewijs B mag je een auto rijden van 3.500 kilo. Wil je een zwaarder voertuig besturen, bijvoorbeeld een camper? Dan moet je in het bezit zijn van rijbewijs C1.

De toegestane maximummassa (ledig gewicht plus laadvermogen) van een aanhangwagen of oplegger is 750 kilo. Dat betekent dat de aanhanger of oplegger zonder bagage niet meer dan 750 kilo weegt. Is de aanhanger of oplegger zwaarder? Dan mag je hiermee rijden met rijbewijs B, zolang de toegestane maximummassa van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo is.

Is het totaal zwaarder? Dan moet je een rijbewijs BE op zak hebben. En ook dan mag de maximum toelaatbare massa van de aanhanger niet hoger zijn dan het ledig gewicht van de trekkende auto (tenzij in het kentekenbewijs van de auto staat dat deze een zwaardere aanhangwagen mag trekken en de aanhanger plus laadvermogen op of onder dit gewicht zit).

Brons

Proefkonijn
 • Proefles van 90 minuten

Zilver

Vlotte leerling
 • 20 lessen van 60 minuten
 • Praktijkexamen
 • Eventueel herexamen
 • Na boeken intest gratis
 • Praktijkboek

Goud

Just to be sure
 • 30 lessen van 60 minuten
 • Praktijkexamen
 • Eventueel herexamen
 • Na boeken intest gratis
 • Praktijkboek

WAAROM KIES JE VOOR VERKEERSSCHOOL WESSELIJK?

Keuze zat, wanneer je een rijschool zoekt. Maar wat onderscheidt ons nou van de rest? Om te beginnen zijn we een ANWB-rijschool. Ofwel: een rijschool die op alle fronten hoogwaardige kwaliteit garandeert. Bovendien begrijpen we wat onze klanten willen: snel, voordelig en zonder gedoe het rijbewijs halen. We hebben daarom een voordelige en praktische pakketten samengesteld waarmee je vlot en succesvol je rijbewijs kunt halen.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Zojuist mijn motorrijbewijs gehaald. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina