Aanbieding

Complete 35 uur nascholing

  • Stel uw eigen Code 95 opleidingen samen
  • Incl. aan- / afmelden CCV à € 22,50 p/dag
€ 899,-
( )

Basiskwalificatie code 95. Beroepschauffeurs die hun rijbewijs C, C1, en D willen gaan halen, krijgen tijdens de rijopleiding automatisch theorie- en praktijkvakken die ze moeten volgen om hun chauffeursvakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Wanneer ze deze basiskwalificatie Code 95 goed afronden en hun rijbewijs halen, registreert het CBR een verklaring van geschiktheid, van rijvaardigheid en van vakbekwaamheid in het rijbewijsregister. Bij de afgifte van het rijbewijs komt Code 95 achter de betreffende categorie te staan, waarmee de chauffeurs aan kunnen tonen dat ze beroepsmatig een vrachtauto/touringcar mogen rijden.

Als U op deze pagina bent geland en op zoek bent naar CODE 95 nascholingscursussen, klikt u dan op de rode knop hieronder en u kunt een keuze maken uit onze vele CODE 95 opleidingen.

Vakken en toetsen: basiskwalificatie code 95

Om de chauffeursvakbekwaamheid (Code 95) te behalen dient een beroepschauffeur drie theoretische vakken te beheersen, waaronder:

  • RV1:  Verkeer en techniek
  • V2C:  Administratie goederenvervoer of personenvervoer
  • V3C:  Cases administratie

Verder zijn er twee praktijktoetsen verplicht gesteld om aan de chauffeursvakbekwaamheid te voldoen:
1. Praktische toets C of D (vrachtauto of bus)
2. Besloten terrein toets (vrachtauto of bus)

Geldigheid basiskwalificatie code 95

Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs. Om deze vakbekwaamheid te behouden, moeten de chauffeurs elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen. Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk helpt je graag bij het zo praktisch en wenselijk mogelijk invullen van jouw verplichte nascholingsuren.

Geen basiskwalificatie Code 95 nodig

Beroepschauffeurs die vóór 10 september 2008 rijbewijs categorie D en vóór 10 september 2009 rijbewijs categorie C hebben gehaald, hoeven geen basiskwalificatie Code 95 vakbekwaamheid te behalen. Wel moeten deze groepen binnen zeven jaar na de voor hen betreffende datum 35 nascholingsuren volgen om Code 95 op het rijbewijs te krijgen.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, krijgen bij de theorievakken 35 procent subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren.
Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij jou deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor de basiskwalificatie bedragen (excl. btw en subsidies):

CursusBoekenExamens
RV1€ 470,-€ 110,-€ 100,-
V2C€ 245,€ 55,-€ 100,-
V3C€ 150,-


Praktische toets en besloten terrein samen: € 590,-.

Basiskwalificatie halen bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk

Voor deze verplichte onderdelen geven wij het hele jaar door cursussen in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede en omstreken. Wil je weten wanneer de basiskwalificaties ingepland zijn? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.