Verkeersschool Wesseldijk begon ruim veertig jaar geleden met één lesauto, maar is inmiddels uitgegroeid tot een logistiek opleidingscentrum dat zich mag bestempelen als een van de grootste en meest professionele aanbieders van het land. Wij bieden zowel particuliere als zakelijke rijopleidingen aan. Met onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede kunnen wij particulieren en bedrijven uit de sector Transport en Logistiek in Gelderland en omgeving optimaal bedienen. Daarnaast verzorgen we cursussen op locatie.

Over verkeersschool Wesseldijk

De ruime ervaring van Gijs Wesseldijk, de dynamiek van zoon Jorrit en een sterk en bevlogen team, zorgen ervoor dat Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk aan al jouw wensen kan en blijft voldoen. Onze missie is dat we klantvriendelijk, professioneel, transparant en dynamisch zijn.

Wij hebben vakkundige en uiterst capabele instructeurs in dienst die jou bekwaam en gemotiveerd doceren, trainen en ondersteunen tot het moment dat je het felbegeerde diploma of certificaat in handen hebt. Dat doen we al jaren naar volle tevredenheid van duizenden cursisten. Wij spelen actief in op alle actuele wijzigingen van zaken als verkeersregelaars en nieuwe opleidingen. Wij beseffen namelijk als geen ander dat gedegen en vakkundige educatie de basis vormt van jouw rijopleiding.

ANWB Rijopleiding

De ANWB Rijopleiding staat voor goede kwaliteit en is een begrip in Nederland op het gebied van leren autorijden. ANWB Rijopleiding zocht ruim tien jaar geleden een betrouwbare partner voor de regio Nijmegen, namelijk een rijschool die de juiste wegen kent. De keuze was snel gemaakt: Verkeersschool Wesseldijk. Als ANWB Rijopleiding Nijmegen kunnen we jou veel voordelen bieden. Lees meer hierover in de onderstaande links:

Geen btw

Verkeersschool Wesseldijk realiseert zich dat het volgen van een vakopleiding als particulier veel kosten met zich meebrengt. Vooral omdat er – vanaf 1 juli 2010 – bovenop de kosten ook nog eens verplicht te betalen btw is gekomen.

Beroepsopleidingen als een instructieopleiding, Het Nieuwe Rijden of een cursus voor het bedienen van een heftruck zijn investeringen, die zich later dubbel en dwars terugbetalen. Omdat we weten hoe belangrijk een beroepsrijbewijs voor veel mensen is, heeft Verkeersschool Wesseldijk zich als een van de weinige rijopleidingen op basis van strenge kwaliteitseisen in mogen schrijven in het verkort beroepsregister.

Dit betekent dat particulieren en instellingen, die geen btw mogen verrekenen, bij ons beroepsopleidingen kunnen volgen zonder de betalingsplicht van 21 procent btw. Hierdoor kunnen we jou tegen een goedkoper tarief de vakopleiding aanbieden je wenst.

Code 95/Nascholing

De Richtlijn vakbekwaamheid speelt een belangrijke rol voor beroepschauffeurs. Deze richtlijn is voor chauffeurs in het personenvervoer op september 2008 ingegaan. Voor chauffeurs in het goederenvervoer geldt deze richtlijn sinds september 2009. Chauffeurs zijn verplicht om 35 uur nascholing te volgen binnen een bepaalde tijd. De nascholing dienen ze te volgen bij een opleider die gecertificeerd is bij de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV).
De vakbekwaamheid voor buschauffeurs die voor de invoerdatum hun rijbewijs hebben gehaald, verloopt op 10 september 2015. Voor vrachtwagenchauffeurs is dit op 10 september 2016. Als de verplichte nascholingsuren voor die data niet gehaald zijn, geldt hun rijbewijs niet meer.
Om te zorgen dat iedere beroepschauffeur gegarandeerd kan blijven van een geldig rijbewijs, heeft Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk (CCV -gecertificeerd) voor jou een uitgebreid cursusaanbod in huis. Ook verzorgen we voor jou de administratie en regelen we de afmeldingen bij de CCV. Verder weten we exact op welke financiële bijdragen, die subsidieverstrekkers als het opleidings- en ontwikkelingsinstituut SOOB als stimulans verlenen, jij recht hebt en regelen deze voor jou. Een bijkomend voordeel is dat we dicht bij huis de opleidingen verzorgen.
Klik hier voor meer info over code95/nascholings mogelijkheden en hier voor uitgebreide informatie over de subsidies.

Overige subsidies

De opleidingen van Wesseldijk voldoen aan de eisen om subsidie aan te mogen vragen voor vakopleidingen op het gebied van de volgende branches: Bouw, Metaalbewerking, Personenvervoer en Transport en Logistiek. Lees hier meer over op deze pagina.

Knooppunt Verkeersschool Wesseldijk

Verkeersschool Wesseldijk bestaat uit verschillende zelfstandig opererende bedrijven. De verkeersschool fungeert hierbij als knooppunt waar alle bedrijven samenkomen en voor een effectieve doorstroom zorgen.

De volgende bedrijven maken deel uit van onze verkeersschool:

  • Rijschool Wesseldijk
  • Centrum voor Transport en Logistiek
  • Algemene Vakopleidingen Rijinstructeur (AVR)
  • ANWB Rijopleidingen