Logistieke opleidingen volg je bij Verkeersschool Wesseldijk. Helaas gebeuren er jaarlijks veel ongelukken in fabriekshallen, opslagruimten en daarbuiten. Als logistiek opleidingscentrum betreuren we dit, omdat veel van die ongelukken voorkomen hadden kunnen worden. Door jouw personeel de juiste vakcursussen te laten volgen, beperk je flink de kans op ongelukken en boetes. Nu en in de toekomst!

Ruim aanbod aan logistieke opleidingen

Safety first

Veiligheid staat immers voorop. Daarnaast zal je zien dat jouw medewerkers veel efficiënter werken, wanneer ze beschikken over goede kennis en vaardigheden voor het veilig en vakkundig bedienen van bijvoorbeeld de heftruck, reachtruck en elektrische pallettruck. De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) eist dat hijs- en hefwerktuigen en andere gemotoriseerde transportmiddelen alleen nog bestuurd mogen worden door werknemers die een adequate opleiding voor het bedienen hiervan hebben afgerond. Bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk kunnen jouw medewerkers met een vertrouwd gevoel en een goed resultaat de benodigde cursussen volgen.

VCA

Daarnaast hebben steeds meer bedrijven een VCA (Veiligheid Checklist Aannemer)-certificaat. Dit is een intern plan, gericht op veiligheids-, gezondheids- en milieuaspecten. VCA-gecertificeerde bedrijven kunnen hiermee onder meer aantonen dat ze voldoen aan de regels van de Arbowet. Zo dienen hun operationele medewerkers te beschikken over het certificaat Basisveiligheid VCA. Wanneer iemand solliciteert, wordt dan ook gevraagd naar dit belangrijke document. Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk verzorgt al jarenlang cursussen op het gebied van certificaat Basisveiligheid VCAVCA VOL (voor leidinggevenden) en de benodigde hercertificeringen. En met succes!

Voordelen

Door jouw operationeel medewerkers de juiste cursussen te laten volgen, snijdt het mes aan zelfs drie kanten:

  • Je voldoet als bedrijf aan meerdere regels van de Arbowet.
  • Je beperkt de kans op ongelukken binnen de werkomgeving.
  • Jouw medewerkers werken efficiënter, waardoor je kosten zal gaan besparen.

Verhuisbranche

Tevens is het bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk mogelijk om klaargestoomd te worden voor verschillende diploma’s die belangrijk zijn in de verhuisbranche. Van assistent verhuizer tot voorman projectverhuizer/inboedelverhuizer. De verhuisdiploma’s voldoen aan de erkenningsregeling van de afdeling PPV van de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Op onze locatie Nijmegen oefen je in een gesimuleerde verhuisomgeving, zodat je zo optimaal mogelijk begeleid wordt op de praktijksituatie.

Hef-, reach- en pallettruck

Uiteraard mogen de (veiligheids- en herhalingscursussen) voor het capabel en vakkundig bedienen van onder andere de heftruck, reachtruck en elektrische pallettruck niet ontbreken. Daarnaast verzorgen wij ook cursussen voor mensen die de verreiker, hoogwerker en kooiaap willen bedienen. Bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk vind je de beste professionaliteit!

Nascholing, subsidie en btw-vrij

Daarnaast kun je als beroepschauffeur al deze cursussen (behalve de verhuiscursussen) mee laten tellen voor jouw nascholing (Code 95) en zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Wanneer je als particulier een van deze cursussen wilt volgen, bieden wij je deze btw-vrij aan. Alle cursussen zijn bovendien CCV-gecertificeerd.