Verkeersschool Wesseldijk

Verreiker certificaat

Het verreiker certificaat is vergelijkbaar met de vorkheftruck, met een telescooparm die wel tot twintig meter hoogte kan komen. Logisch dat bestuurders van de verreiker certificaat een grote verantwoordelijkheid op zich nemen. Ze moeten dan ook in het bezit te zijn van een veiligheidspas / verreikercertificaat.

Onze cursus Veilig werken met de verreiker wordt aanbevolen door de Arbodienst. Belangrijke veiligheidsaspecten komen aan bod, zowel tijdens de theorie- als de praktijkoefeningen.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan
Verreiker certificaat

Meer informatie over

Voor is is de cursus?

De cursus is speciaal voor warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die regelmatig de verreiker met een hijscapaciteit van minder dan 10 ton/meter bedienen. De minimumleeftijd voor deelname is zestien jaar.

Zo ziet de cursus eruit.

De cursus staat volledig in het teken van veilig bedienen van de verreiker. De volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

  • Arboregels
  • veilig werken met vorkenbord en hoogwerkerbak
  • veilig hijsen en heffen
  • inspectie van de machine
  • rijklaar maken van de verreiker
  • toepassingen van verreikers
  • opbouw en werking van verreikers
  • risico’s
  • dagelijks onderhoud en controle

Als deelnemer ben je verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de training (zelf meegebrachte) veiligheidsschoenen te dragen.

Na afloop ontvang je het verreiker certificaat Veilig werken met de verreiker. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen € 295 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs