Als Algemene Vakopleidingen Rijinstructeur (AVR), weten wij bij Verkeersschool Wesseldijk als geen ander hoe afwisselend en leuk het vak rijinstructeur is. Je ziet veel mensen, bent veel de deur uit en maakt mensen blij door ze te helpen bij het behalen van hun rijbewijs. Misschien wordt je na het behalen van jouw instructeursopleiding wel een van onze collega’s! Of begin je jouw eigen rijschool! Er blijven immers altijd mensen bestaan die een rijbewijs willen halen. Ook voor de verplichte nascholing voor rijinstructeur kun je uiteraard bij Verkeersschool Wesseldijk terecht!

De enige AVR-aanbieder in Nijmegen en omgeving

Voor wie

De basis van alle rijopleidingen (behalve het bromfietsrijbewijs) is rijbewijs B, het autorijbewijs. Dit geldt ook voor de opleidingen voor rijinstructeur: je dient het instructiediploma B te halen, alvorens je een opleiding voor rijinstructeur A, C, D of E wilt gaan volgen. Om de opleiding te volgen, is tevens een geldig rijbewijs nodig van de categorie waarvoor je de opleiding voor rijinstructeur gaat volgen. Wil je bijvoorbeeld rijinstructeur A (motor) worden? Dan heb je zelf ook rijbewijs A (en uiteraard ‘basisrijbewijs’ B) nodig.

Daarnaast wordt gevraagd om minimaal het schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo. Wanneer je niet beschikt over deze schooldiploma’s of het overgangsbewijs, kun je een geschiktheidstest doen bij het IBKI (instelling voor examinering en certificering voor de mobiliteitsbranche).

Waar

Het theoretische deel volg je bij Verkeersschool Wesseldijk in Nijmegen, het praktische deel in Nijmegen en omgeving. Het IBKI in Zwolle neemt de theorie- en praktijkexamens af.

Totale studieduur

De totale duur van de opleiding varieert. Zo kun je het diploma voor rijinstructeur E halen in drie maanden en het diploma voor rijinstructeur B in negen maanden tot een jaar.

Daarom Verkeersschool Wesseldijk

Als de enige AVR-aanbieder in de regio Nijmegen en een van de meest professionele AVR-verkeersscholen in Gelderland, hebben wij alle mogelijkheden in huis om jou de instructeursopleiding te bieden die bij jou past. Ook garanderen wij je een stageplaats, intern bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk. Het voordeel is dat je onder onze hoede stage kunt lopen en direct in contact staat met de verkeersschool waar jij de opleiding volgt.