Verkeersschool Wesseldijk

Je instructeursopleiding D volg je bij Wesseldijk

Voor buschauffeurs door buschauffeurs

Met het diploma rijinstructeur opleiding D op zak ben je bevoegd toekomstige buschauffeurs op te leiden. Bij Verkeersschool Wesseldijk heb je de juiste docenten: gemotiveerde en professionele instructeurs die samen met jou het traject doorlopen. Met onze opleiding bewandel je de beste weg naar jouw diploma opleiding D.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de opleiding?

Buschauffeur ben je niet voor niets. Dat is bijna altijd een bewuste keus. Wil je je kennis en ervaring delen? Volg dan de instructeursopleiding B en leidt anderen op ook dit mooie beroep te gaan uitoefenen.

Om de rijinstructeur opleiding D te volgen, heb je eerst de instructeursopleiding B gehaald. Je hebt rijbewijs B en rijbewijs D nodig om aan de opleiding deel te nemen. Ook moet je minimaal schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo hebben. Heb je dit niet? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Zo ziet de opleiding eruit.

De rijinstructeur opleiding D bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Daarna volg je een uitgebreide stage en ter afronding is er het IBKI-examen.

De theorie bestaat uit 30 vragen over rijprocedures en voertuigspecifieke kennis, onderhoud, wet- en regelgeving. In de praktijk wordt gekeken naar je eigen rijvaardigheid. Hierna volgt de stage: 20 uur bij een bestaande rijschool. De opleiding wordt afgesloten met het examen, afgenomen door het IBKI en bij de rijschool waar je stage loopt. Tijdens het examen verzorg je een les van 50 minuten waarin instructie en coachen zijn verwerkt.

Opleidingsduur, locatie en tarief

Het theoretische deel van de opleiding volg je bij onze vestiging in Nijmegen. Het praktische deel kun je in de buurt van onze vestiging in Nijmegen en in de omgeving van IBKI Zwolle volgen. De totale studieduur is gemiddeld een half jaar. De kosten voor de opleiding zijn op aanvraag.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek