Jouw bus rijbewijs halen doe je bij Verkeersschool Wesseldijk

Wanneer je een motorrijtuig wilt besturen, dat is ingericht voor het vervoeren van meer dan acht personen, inclusief de bestuurder, heb je rijbewijs D nodig. Als je met dit motorvoertuig een aanhangwagen wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kilo, dan is rijbewijs E achter D wettelijk verplicht. Wil u het bus rijbewijs halen dan bent u bij Verkeersschoolwesseldijk aan het juiste adres. Met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede zijn we altijd bij jou in de buurt!

Voor deze categorieën geldt een minimumleeftijd van 21 jaar als het bus rijbewijs wordt gehaald in combinatie met Code 95. Zonder Code 95 geldt de minimumleeftijd van 24 jaar voor het rijbewijs D en het DE. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar.

rijbewijs D halen

Het examentraject voor de kandidaat, die het rijbewijs D zonder de Code 95 wil halen, ziet er als volgt uit:

Het examentraject voor de kandidaat die het rijbewijs D met de Code 95 wil halen, ziet er als volgt uit:

Wanneer Code 95?

Ben je jonger dan 24 jaar en wil je het bus rijbewijs halen? In dat geval ben je verplicht de Code 95 te gaan halen, anders mag je geen praktijkexamen afleggen. Ben je ouder dan 24 jaar? Dan is de Code 95 verplicht als je beroepschauffeur wilt worden. Zonder Code 95 mag je dus alleen met een ‘lege’ bus rijden (monteurs bijvoorbeeld).

Locatie

De opleidingen en examens worden gehouden op onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem Tiel en Ede. De vestiging Nijmegen heeft zelfs een eigen praktijkoproepplaats voor de categorieën: C/C1/D/CE/C1E.

busrijbewijs touringcar rijbewijs halen

Baangarantie en Volledige financiering

Verkeersschool Wesseldijk biedt de opleiding rijbewijs D + code 95 aan met eventuele baangarantie en volledige financiering van rijbewijs D + Code 95. Het gaat hierin om een baan in de busreizen sector en niet in het openbaar vervoer. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u ons vragen naar de voorwaarden.

Medische keuring

Voor het rijbewijs D is door de CCV een medische keuring verplicht en een ingevuld registratieformulier CBR Eigen Verklaring.

Cursusdata

Je kunt onze cursusplanning van alle cursussen vinden op onze homepagina, onder het kopje cursusdata.

Aanhangwagen

Wanneer je in het bezit bent van rijbewijs D, mag je met een aanhanger of oplegger van maximaal 750 kilo (inclusief lading) rijden. Wanneer de aanhanger zwaarder is, heb je rijbewijs DE nodig.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen maar liefst 35 procent stimuleringspremie op de cursusprijs.

Ben je particulier en wil je het bus rijbewijs halen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarievenoverzicht

Theorie compleet RV1,V2D en V3D (cursus, boeken, online leermiddelen en examens) € 995,-
Theorie zelfstudie RV1, V2D en V3D ( Online leermiddelen en examens ) € 495,-
Praktijkles C (60 min.) € 69,50-
Praktijkexamen (incl. aanvraag en examenvoertuig) € 360,-
Toets besloten terrein € 295,-
Praktische toets € 295,-

Vragen

Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666