Verkeersschool Wesseldijk

Je instructeursopleiding A volg je bij Verkeersschool Wesselijk

Aan de slag als motorinstructeur

Wil je lesgeven op het gebied van motorrijden? Anderen leren hoe zij de motorfiets veilig en verantwoord kunnen besturen? Volg onze opleiding rijinstructeur A en voor je het weet ben je in het bezit van het juiste diploma. 

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de opleiding?

De rijinstructeur opleiding A is een aanvulling op de B-opleiding. Je hebt dus rijbewijs A, B en jouw instructiediploma B nodig. Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo. Wanneer je deze schooldiploma’s of dit overgangsbewijs niet hebt, kun je een geschiktheidstest doen bij het IBKI.

Zo ziet de opleiding eruit.

De opleiding is bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel, gevolgd door een uitgebreide stage. Je sluit af met het examen. 

Theorie
Het theoretisch deel bestaat uit dertig vragen over rijprocedures en voertuigspecifieke kennis, onderhoud, wet- en regelgeving voor het motorrijbewijs.

Praktijk
In de praktijk zoomen we in op je eigen rijvaardigheid.

Stage en examen

  • Eerst loop je twintig uur stage bij een bestaande rijschool.
  • Daarna leg je het IBKI examen af bij de rijschool waar je stage loopt.
  • Vervolgens verzorg je een les van vijftig minuten waarin instructie en coachen zijn verwerkt.

Opleidingsduur, locatie en tarief

Het theoretische deel van de opleiding volg je bij onze vestiging in Nijmegen. Het praktische deel kun je in de buurt van onze vestiging in Nijmegen en in de omgeving van IBKI Zwolle volgen. De totale studieduur is gemiddeld een half jaar. De kosten voor de opleiding zijn op aanvraag.

 

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert