Verkeersschool Wesseldijk

Rijinstructeur opleiding C haal je bij Wesseldijk

De liefde geef je door

Een vrachtwagen besturen is heel wat anders dan een auto besturen. Dat heb je gemerkt toen je de rijopleiding volgde voor rijbewijs C. Vond je het gaaf wat jou toen werd geleerd en wil je dat zelf ook? Laat je dan opleiden tot vrachtwageninstructeur.

Verkeersschool Wesseldijk verzorgt voor jou de beste rijinstructeursopleiding C. Voorwaarde is dat je instructeursdiploma B (auto) op zak hebt.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is voor iedereen die de liefde voor het besturen van een vrachtwagen wil doorgeven. Om rijinstructeur opleiding C te volgen heb je eerst instructeursopleiding B (auto) gehaald. Logischerwijs heb je rijbewijs B en rijbewijs C nodig om aan deze opleiding deel te nemen. Ook moet je minimaal schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo hebben. Heb je dit niet? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Zo ziet de opleiding eruit.

De rijinstructeur opleiding C bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Daarna volg je een uitgebreide stage en ter afronding is er het IBKI-examen.

De theorie bestaat uit 30 vragen over rijprocedures en voertuigspecifieke kennis, onderhoud, wet- en regelgeving. In de praktijk wordt gekeken naar je eigen rijvaardigheid. Hierna volgt de stage: 20 uur bij een bestaande rijschool. De opleiding wordt afgesloten met het examen, afgenomen door het IBKI en bij de rijschool waar je stage loopt. Tijdens het examen verzorg je een les van 50 minuten waarin instructie en coachen zijn verwerkt.

Opleidingsduur, locatie en tarief

Het theoretische deel van de opleiding volg je bij onze vestiging in Nijmegen. Het praktische deel kun je in de buurt van onze vestiging in Nijmegen en in de omgeving van IBKI Zwolle volgen. De totale studieduur is gemiddeld een half jaar. De kosten voor de opleiding zijn op aanvraag.

“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert