Vrachtwagen rijbewijs halen?

Je hebt een rijbewijs C / groot rijbewijs nodig als je een motorvoertuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) meer dan 3500 kg bedraagt. Wil je het vrachtwagen rijbewijs halen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres bij één van de vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel of Ede.

Wilt u een vrachtwagen rijbewijs halen dan is de minimumleeftijd eis achttien jaar. Deze minimumleeftijd van achttien jaar geldt alleen als het vrachtwagenrijbewijs wordt gehaald in combinatie met Code 95. Zonder Code 95 is de minimumleeftijd voor het C-rijbewijs 21 jaar. De geldigheidsduur van het vrachtautorijbewijs is vijf jaar.

Het examentraject voor de kandidaat die zonder de Code 95 het vrachtwagenrijbewijs wil halen, ziet er als volgt uit:

Het examentraject voor de kandidaat die het rijbewijs C met de Code 95 wil halen, ziet er zo uit:

Waarom Code 95?

 vrachtwagen rijbewijs CE halen trekker oplegger vrachtwagen rijbewijs

Ben je jonger dan 21 jaar en wil je het groot rijbewijs / rijbewijs C halen? In dat geval ben je verplicht de Code 95 te gaan halen, anders mag je geen praktijkexamen afleggen. Iedere beroepschauffeur moet namelijk volgens de Richtlijn vakbekwaamheid 35 uur verplichte nascholing volgen per vijf jaar. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan is de Code 95 verplicht in het geval dat je beroepschauffeur wilt worden. Uiteraard kennen we binnen Nederland en binnen de EU een aantal uitzonderingen voor het behalen van de Code 95.

Check hieronder bij Nationaal en Europa of het behalen van Code 95 voor jou noodzakelijk is:

  • Nationaal
  • Europa

Locatie

De opleidingen en examens worden gehouden op onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede. De vestiging Nijmegen heeft zelfs een eigen praktijkoproepplaats voor de categorieën: C/C1/D/CE/C1E.

Medische keuring

Voor het rijbewijs C is door de CCV een medische keuring verplicht en een ingevuld registratieformulier CBR Eigen Verklaring.

Spoedopleiding vrachtwagen rijbewijs halen

U kunt bij Verkeersschool Wesseldijk ook terecht voor een vrachtwagen rijbewijs halen spoedopleiding dit kan al in 3 weken.
Vraag naar  de voorwaarden.

Baangarantie + volledige financiering

Verkeersschool Wesseldijk biedt de opleiding rijbewijs C + CE + code 95 aan met eventuele baangarantie en volledige financiering van rijbewijs C + C/E + Code 95. Mocht u hier interesse in hebben kunt u vragen naar de voorwaarden.

 rijbewijs C lzv rijbewijs opleiding certificaat halen

Cursusdata vrachtwagen rijbewijs halen

U kunt onze cursusplanning van alle cursussen vinden op onze homepagina, onder het kopje cursusdata.

Aanhangwagen

Wanneer je in het bezit bent van rijbewijs C, mag je met een aanhanger of oplegger van maximaal 750 kilo (inclusief lading) rijden. Wanneer de aanhanger of oplegger zwaarder is, heb je rijbewijs CE nodig.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen maar liefst 35 procent stimuleringspremie op de cursusprijs.
Zo wordt het onderdeel Vakbekwaamheid 1 (RV1) met een bedrag van € 18,50 per uur vergoed met een maximum van 48 uren. Vakbekwaamheid 2 (V2C) komt in aanmerking voor een vergoeding van € 17,50 met een maximale subsidiabele duur van 32 uur. Voor Vakbekwaamheid 3 (V3C) geldt een bedrag van € 24, – subsidie per uur met een vergoeding van maximaal 16 uren. Ook krijg je een financiële bijdrage voor rijopleiding C, namelijk € 60, – per uur met een maximum van 28 uren en wil je E bij C halen, dan heb je recht op € 70, – subsidie per uur (maximum is 25 uren).
Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarievenoverzicht

RV1 (cursus, boeken en examen) € 680,-
R2C/V2C (cursus, boeken en examen) € 400,-
V3C (cursus, boeken en examen) € 150,-
Praktijkles C (60 min.) € 62,-
Praktijkexamen (incl. aanvraag en examenvoertuig) € 335,-
Toets besloten terrein € 295,-
Praktische toets € 295,-

De genoemde prijzen hierboven zijn vrijgesteld van btw voor particulieren.

Vragen

Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666