Verkeersschool Wesseldijk

Opleiding C1 rijbewijs volg je bij wesseldijk.

1 campers/kleine vrachtauto, 10 instructeurs

Ga je met een camper of lichte vrachtwagen op pad? Dan heb je een camperrijbewijs C1 nodig. Bij Verkeersschool Wesseldijk volg je razendsnel de opleiding voor het CI rijbewijs. Het rijbewijs is vervolgens vijf jaar geldig.

Voor de opleiding moet je minimaal 18 jaar zijn. Je kunt terecht bij onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie.

Het camperrijbewijs of vrachtwagenrijbewijs C1 is voor iedereen die een motorrijtuig wil besturen dat een gewicht heeft tussen de 3.500 kg en 7.500 kg bedraagt. Dat zijn vaak de lichtere vrachtwagens en campers.

Met een vrachtwagenrijbewijs C1 mag je géén beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet je in het bezit zijn van een Vrachtwagenrijbewijs C1 met code 95.

Het examentraject.

Weet je welk vrachtwagenrijbewijs je nodig hebt? Zet dan de volgende stappen.

Stap 1: verklaring van geschiktheid aanvragen.

Om praktijkexamen voor het C1 rijbewijs te kunnen doen, heb je een Verklaring van Geschiktheid van het CBR nodig. Daarvoor moet je de Gezondheidsverklaring CDE in (wat is de gezondheidsverklaring?), aanvragen via het CBR en je laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Het kan een paar maanden duren voordat je gezondheidsverklaring binnen is. Daarom is het slim dit in een vroeg stadium al te doen. Maar let op: doe het ook niet te vroeg. Want je gezondheidsverklaring is maar één jaar geldig. Je moet dus binnen dat jaar praktijkexamen doen.

STAP 2: DOE THEORIE-EXAMEN VOOR C1

Het theoriegedeelte van het vrachtwagenrijbewijs C bestaat (vanaf 1 juli 2022) uit één examen. Lees verder op deze pagina verder voor meer gedetailleerde informatie. Ook wanneer je als beroepschauffeur aan de slag gaat (code 95).

STAP 3: NEEM VRACHTWAGENRIJLESSEN

Na de theorie is het tijd om te gaan lessen. We leren je feilloos te rijden en vooral goed deelnemen aan het verkeer. Verkeersveiligheid staat daarbij hoog op de agenda. Net als ook verkeersinzicht, kennis van de regels en controle over het voertuig. Verder oefenen we ook veel naast de vrachtwagen, want kunnen laden en lossen en voertuigkennis zijn onderdeel van de examens.

STAP 4: DOE PRAKTIJKEXAMEN

Het praktijkgedeelte voor vrachtwagenrijbewijs C1 zonder code 95 bestaat uit:

Voor vrachtwagenrijbewijs C met code 95 bestaan de praktijkexamens uit:

De volgende punten komen aan bod in het praktijkexamen vrachtwagenrijbewijs C1:

 • Rijklaar controle
 • Professioneel rijgedrag
 • Verkeersgedrag tijdens de rit
 • Bijzondere verrichtingen
 • Voertuigbeheersing richtlijn
 • Ergonomie en veiligheid

Ben je geslaagd voor de betreffende praktijkexamens? Dan ontvang je meteen daarna een verklaring van rijvaardigheid van het CBR. Deze verklaring is 3 jaar geldig. Met de verklaring kun je je vrachtwagen rijbewijs halen bij de gemeente. Doe dit zo snel mogelijk. Want anders verloopt misschien de termijn van je gezondheidsverklaring.

Locatie.

De opleidingen en examens worden gehouden op onze locaties in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede. De vestiging Nijmegen heeft zelfs een eigen praktijkoproepplaats voor de categorieën: C/C1/D/CE/C1E.

Spoedcursus: binnen drie dagen.

Je kunt bij Verkeersschool Wesseldijk ook terecht voor een vrachtwagenrijbewijs spoedopleiding. Daarmee volg je binnen drie dagen de opleiding voor het rijbewijs C1. Vraag naar  de voorwaarden.

Tarievenoverzicht

Zelfstudiepakket theorie € 395
Praktijkles C1 (60 min.) € 79,50
Praktijkexamen (incl. aanvraag en examenvoertuig) € 450
Toets besloten terrein € 395
Praktische toets € 425

Deze prijzen zijn vrijgesteld van btw voor particulieren en btw-vrije instanties.

NKC rijvaardigheidstraining.

Ben jij NKC-lid en wil je jouw camperrijvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de BOVAG. Verbeter op één dag alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met jouw camper de weg op.

 • Tijdens deze speciaal voor de camperaar ontwikkelde training leer je verschillende handelingen en komen diverse tests aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan:
  Inparkeren, obstakels ontwijken, breedte en hoogte inschatten voor takken en bruggen, werking technologie (sensoren).
 • Ogen- , reactie en verkeerstest.
 • Handige tips.

KOSTEN TERUGVERDIENEN

Deze zeer complete training kost € 329,- per camper. Een bedrag dat je bovendien kunt terugverdienen. Want slaag je voor de training, dan krijg je de gehele looptijd dat je bij ons verzekerd bent 10% korting op de premie van je NKC camperverzekering*).

Je hebt recht op de korting als je als geregistreerde (bij NKC) regelmatige bestuurder de rijvaardigheidstraining volgt, de bestuurder bent tijdens de training en de training met succes gevolgd hebt.

NKC

De NKC is hét consumenten platform voor de (Europese) camperliefhebber! Zij informeert en inspireert hen en brengt hen met elkaar in contact. Daartoe (ver)bindt de NKC-camperliefhebbers aan zich op een bij die liefhebber passende wijze. Leden/camperaars koesteren en ontzorgen alsmede de (Europese) aanhang verbreden met nieuwe doelgroepen.

C1 RIJBEWIJS HALEN VIA DE NKC

Op deze manier speelt de NKC in op de vele veranderingen horend bij het huidig tijdsgewricht en behoeften die (jongere) generaties stellen aan de diversiteit en professionaliteit van een moderne consumentenvereniging. Zie www.nkc.nl voor meer informatie.

*) Deze korting vervalt als er 2 schuldschades in 2 jaar zijn gemeld (na 2 jaar schadevrij rijden kun je opnieuw deelnemen aan de training), of als er bij een camperwijziging sprake is van een risico-verzwaring. Na het volgen van een training met de nieuwe camper kun je weer 10% korting krijgen.

Goud

Compleet
 • Theorie compleet
 • 10 uur rijles
 • Praktijk examen

SUBSIDIE EN BTW-VRIJSTELLING

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen maar liefst 35 procent stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten.

“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert