Rijinstructeur opleiding E aanhanger

Rijbewijs E (Aanhanger) is erg populair. Veel bestuurders hebben voor hun beroep of hobby een aanhangwagenrijbewijs nodig. Je helpt deze mensen verantwoord en veilig op weg én de weg op, wanneer je de bezitter bent van het rijbewijs rijinstructeur D. Hieronder vind je alle alle nodige informatie voor de Rijinstructeur opleiding E.

Voor wie is de Rijinstructeur opleiding E

Rijinstructeur opleiding E kun je worden, wanneer je instructeursopleiding B hebt gehaald. Je hebt rijbewijs E nodig om aan deze opleiding deel te nemen. Wil je les gaan geven in de categorie rijbewijs CE? In dat geval dien je uiteraard zelf de betreffende rijbewijzen op zak te hebben. Dit geldt eveneens voor de categorie DE.

Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo. Wanneer je deze schooldiploma’s of dit overgangsbewijs niet hebt, kunt je een geschiktheidstest doen bij het IBKI.

Wat is de Rijinstructeur opleiding E

De rijinstructeur opleiding E bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. De eigen rijvaardigheidstest is de afronding van deze opleiding.

Opleidingstraject

Theorie
25 vragen over rijprocedures en voertuigspecifieke kennis, onderhoud, wet- en regelgeving.

Praktijk
Eigen rijvaardigheid.

Waar

Theoretische deel
Verkeersschool Wesseldijk in Nijmegen.

Praktische deel
Omgeving Verkeerschool Wesseldijk Nijmegen en omgeving IBKI Zwolle.

Studieduur

De totale studieduur van rijinstructeur opleiding E is gemiddeld drie maanden.

Tarieven

De tarieven voor deze instructeursopleiding zijn op aanvraag.

Vragen

Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666