Verkeersschool Wesseldijk

Je instructeursopleiding E volg je bij Wesseldijk

Leer anderen rijden met een aanhanger

Rijbewijs E (aanhanger) is erg populair. Steeds vaker gaan mensen voor hun beroep op hobby de weg op met een flinke aanhanger, boot of caravan. Als rijinstructeur opleiding E help je deze mensen veilig en verantwoord de weg op. 

Bij Verkeersschool Wesseldijk volg je eenvoudig en voordelig de opleiding rijinstructeur E. Onze vakbekwame instructeurs helpen je binnen zo’n drie maanden de opleiding met succes af te ronden.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de opleiding?

Rijinstructeur opleiding E kun je worden nadat je instructeursopleiding B met succes hebt gevolgd. Je hebt rijbewijs E nodig om aan deze opleiding deel te nemen. Wil je gaan lesgeven in de categorie rijbewijs CE (vrachtwagen met aanhanger)? In dat geval dien je rijbewijs CE op zak te hebben. Dit geldt ook voor de categorie DE (bus met aanhanger).

Verder moet je minimaal schooldiploma lbo/vmbo/mavo of een overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo hebben. Heb je dit niet? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Zo ziet de opleiding eruit.

De rijinstructeur opleiding E bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. De eigen rijvaardigheidstest is de afronding van deze opleiding.

De theorie bestaat uit 25 vragen over rijprocedures en voertuigspecifieke kennis, onderhoud, wet- en regelgeving. In de praktijk wordt gekeken naar je eigen rijvaardigheid.

Opleidingsduur, locatie en tarief

Het theoretische deel van de opleiding volg je bij onze vestiging in Nijmegen. Het praktische deel kun je in de buurt van onze vestiging in Nijmegen en in de omgeving van IBKI Zwolle volgen. De totale studieduur is gemiddeld drie maanden. De kosten voor de opleiding zijn op aanvraag.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek