Verkeersschool Wesseldijk

Opleiding aanhanger rijbewijs volg je bij wesseldijk.

3 combinaties, 8 instructeurs

Met een caravan, boottrailer of flinke aanhanger de weg op? Daarvoor heb je een aanhanger rijbewijs BE nodig. De opleiding daarvoor volg je bij ANWB rijschool Wesseldijk. We geven je een aantal uren les, een lekkere lunch en aansluitend doe je examen bij het CBR. Diezelfde middag heb je de volledige opleiding BE rijbewijs gevolgd.

Je kunt dus al binnen één dag de opleiding rijbewijs BE volgen vanaf onze vestiging locaties in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

Vraag meer informatie aan
Aanhanger rijbewijs rijschool BE

Meer informatie over

Waarom Wesseldijk?

Keuze zat, wanneer je een rijschool zoekt. Maar wat onderscheidt ons nou van de rest? Om te beginnen zijn we een ANWB-rijschool. Ofwel: een rijschool die op alle fronten hoogwaardige kwaliteit garandeert. Bovendien begrijpen we wat onze klanten willen: snel, voordelig en zonder gedoe de opleiding aanhanger rijbewijs volgen. We hebben daarom een goedkope en praktische dagopleiding samengesteld waarmee je vlot en succesvol de opleiding voor het rijbewijs BE kunt volgen. Liever op een rustiger tempo? We bieden ook pakketten op maat.

Je eerste stap: gezondheidsverklaring.

Het CBR beoordeelt aan de hand van je gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring) of je zowel geestelijk als lichamelijk fit bent om te rijden. Wanneer je verklaring positief is kun je je praktijkexamen voor het aanhanger rijbewijs BE aanvragen. Omdat deze beoordeling tot wel vier maanden kan duren, is dit de eerste stap die je zet.

Aanhangerrijles bij Wesseldijk.

Ga een dag (of meerdere dagen, als jij dat liever wilt) met ons aan de slag om het rijden met de aanhanger onder de knie te krijgen. Manoeuvreren, aan- en afkoppelen, deelnemen aan het verkeer: binnen een aantal uren stomen we je klaar voor het examen. Ben je een getalenteerde bestuurder? Dan red je het in een paar uur. Heb je geen ervaring of vind je het lastig? Dan maken we er een wat langere dagopleiding van, of we smeren het uit over een paar dagen.

Praktijkexamen.

Meteen na de praktijklessen en de lekkere lunch kun je examen doen bij het CBR. Dit examen plannen wij van tevoren in bij het CBR, zodat dit kan samenvallen met de dag waarop je aanhangerrijles krijgt. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed, veilig en zelfstandig kunt rijden, deelnemen aan het verkeer en manoeuvreren. Na afloop van het examen krijg je bij goed gevolg de Verklaring van rijvaardigheid van het CBR.

Ben je geslaagd voor het praktijkexamen? Gefeliciteerd! Meteen de volgende dag kun je met de verklaring van het CBR naar je eigen gemeente om je aanhangerrijbewijs aan te vragen. Let op, je verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig, maar de verklaring van geschiktheid (gezondheidsverklaring) slechts één jaar, dus wacht er niet te lang mee.

Voor wie is het aanhanger rijbewijs bedoeld?

Wil je een aanhanger trekken met een gewicht van meer dan 750 kilo (inclusief laadvermogen) en is de totale combinatie ( trekkend voertuig + aanhangwagen ) zwaarder dan 3.500 kilo? Dan heb je het aanhangerrijbewijs BE nodig. Ook wel E achter B genoemd. Die 3.500 kilo totaal voor de gehele combinatie is niet veel, je zit al snel boven dit gewicht. Zonder rijbewijs BE mag je de weg niet op. Je bent niet verzekerd en je loopt het risico op een fikse boete. Ook wanneer je beroepsmatig vaak met een aanhanger rijdt, is onze aanhangeropleiding interessant.

Brons

Kan alles al
 • Dagopleiding
 • 3 uur praktijkles
 • Examen
 • Lunch
 • Aanbevolen proefles/intake €69,00

Zilver

Vlotte leerling
 • Dagopleiding
 • 5 uur praktijkles
 • Examen
 • Lunch
 • Aanbevolen proefles/intake €69,00

Goud

Just to be sure
 • Tweedaagse opleiding
 • 7 uur praktijkles
 • Examen
 • Lunch
 • optie proefles/intake €69,00

WANNEER IS EEN AANHANGER RIJBEWIJS BE NIET VOLDOENDE?

Er zijn voorwaarden aan het rijbewijs BE verbonden. Namelijk: ledig gewicht en laadvermogen van de auto plus aanhangwagen mag samen niet meer dan 7000 kilo bedragen. Ook mag de aanhangwagen (inclusief lading) niet zwaarder zijn dan het trekkende voertuig. Er is een uitzondering: als op het kentekenbewijs van je auto staat dat deze een zwaardere aanhanger met dergelijk gewicht kan trekken, is aanhanger rijbewijs BE voldoende. Maar let op: de aanhangwagen of caravan mag nooit meer wegen dan 3.500 kilo. Is het meer? Dan heb je rijbewijs C1E nodig.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs