Aanhanger rijbewijs halen: Binnen één dag uw aanhanger rijbewijs halen!

Wil je met een caravan of boottrailer gaan rijden en wil je hiervoor een aanhanger rijbewijs halen? Of moet je een aanhanger achter jouw auto koppelen en heb je dus een aanhanger rijbewijs BE nodig? Dit rijbewijs kun je al binnen één dag halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Deze opleiding kun je bij ons volgen in een automaat of een handgeschakelde combinatie. Je kunt ons vinden in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede.

Wanneer het gewicht van de aanhanger boven de 750 kilo komt (inclusief laadvermogen), dan heb je het aanhanger rijbewijs BE nodig, in de volksmond ook wel E achter B genoemd. Je zit al snel boven dit gewicht. Zonder rijbewijs BE ben je dan niet verzekerd en loop je bovendien risico om op de bon geslingerd te worden. Ook zakelijk is dit rijbewijs interessant, wanneer je bijvoorbeeld een bouwbedrijf hebt of daar werkzaam bent.

aanhanger rijbewijs halen nijmegen arnhem tiel arnhem

Voor wie is het aanhanger rijbewijs halen

Voor het volgen van deze rijopleiding is rijbewijs B vereist.

Wat is het aanhanger rijbewijs halen

Je kunt al binnen één dag het aanhanger rijbewijs BE halen. Verkeersschool Wesseldijk verzorgt al jarenlang met veel succes dagcursussen, waarbij je na een dag trainen meteen examen doet bij het CBR. Ook losse lessen zijn mogelijk. Als je de cursus in een aantal dagen wilt plannen, maken wij voor jou/jouw medewerkers moeiteloos een opleiding op maat!

Informatie praktijkexamen

Als u op deze link klikt vind u informatie over het praktijkexamen bij het CBR   www.cbr.nl/11257.pp

Maximumgewicht

Het ledig gewicht en het laadvermogen van de auto plus aanhangwagen mag niet meer dan 4250 kilo bedragen. Ook mag de aanhangwagen (inclusief lading) niet zwaarder zijn dan het trekkende voertuig. Een uitzondering: als op het kentekenbewijs van jouw auto staat dat deze een zwaardere aanhanger met dergelijk gewicht kan trekken, is rijbewijs BE voldoende. Echter mag de aanhangwagen of caravan dan niet meer wegen dan 3500 kilo. Overschrijdt jouw aanhanger deze eisen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig.

Vragen

Wil je weten of je recht hebt op subsidie of heb je andere vragen?
Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666

Schrijf je nu in voor de dagopleiding, inclusief examen, voor € 549,- incl BTW!