Aanbieding

Dagopleiding aanhanger

 • 5 uur praktijk
 • examen
 • lunch
€ 549,-

Aanbieding

2 daagse opleiding aanhanger

 • 7 uur praktijk
 • examen
 • lunch
€ 649,-

Aanhanger rijbewijs halen: Binnen één dag!

Wil je met een caravan, boottrailer of flinke aanhanger de weg op? Dan moet je je aanhanger rijbewijs halen. Je kunt al binnen één dag het rijbewijs BE halen op onze locaties in Nijmegen, Arnhem, Tiel of Ede. We geven je een aantal uren les, een lekkere lunch en aansluitend doe je examen bij het CBR. Diezelfde middag nog ben jij in het bezit van BE.

Waarom het aanhanger rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk?

Keuze zat, wanneer je een rijschool zoekt. Maar wat onderscheidt ons nou van de rest? Om te beginnen zijn we een ANWB-rijschool. Ofwel: een rijschool die op alle fronten hoogwaardige kwaliteit garandeert. Bovendien begrijpen we wat onze klanten willen: snel, voordelig en zonder gedoe dat aanhangerrijbewijs halen. We hebben daarom een goedkope en praktische dagopleiding samengesteld waarmee je vlot en succesvol het rijbewijs BE kunt halen. Liever op een rustiger tempo? We bieden ook pakketten op maat.

aanhanger be rijbewijs halen

Onze voordelen op een rijtje:

 • ANWB gecertificeerd = kwaliteitsopleiding
 • makkelijk lessen op een nieuwe combinatie met automatische versnellingsbak
 • Dagopleiding inclusief lunch en examen
 • Verschillende pakketten voor getalenteerde en onervaren rijders
 • Je aanhanger rijbewijs halen in Nijmegen, Tiel, Ede en Arnhem
 • Beste slagingskans
 • Voordelig geprijsd

Voor wie is het aanhanger rijbewijs bedoeld?

Wanneer je een aanhanger wilt trekken met een gewicht van meer dan 750 kilo (inclusief laadvermogen) en is de totale combinatie ( trekkend voertuig + aanhangwagen ) zwaarder dan 3500 kilo, dan heb je het aanhanger rijbewijs BE nodig. Ook wel E achter B genoemd. Die 3500 kilo totaal voor de gehele combinatie is niet veel, je zit al snel boven dit gewicht. Zonder rijbewijs BE mag je de weg niet op. Je bent niet verzekerd en je loopt het risico op een fikse boete. Gewoon je BE rijbewijs halen dus! Ook wanneer je beroepsmatig vaak met een aanhanger rijdt, is onze aanhangeropleiding interessant.

Hoe kun je het aanhanger rijbewijs halen?

Allereerst: om het aanhanger rijbewijs te kunnen halen moet je natuurlijk in het bezit zijn van je rijbewijs B. Vervolgens zet je de volgende stappen:

1 Vraag je gezondheidsverklaring aan

Het CBR beoordeelt aan de hand van je gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring) of je zowel geestelijk als lichamelijk fit bent om te rijden. Wanneer je verklaring positief is beoordeeld kun je je praktijkexamen aanvragen. Omdat deze beoordeling tot wel vier maanden kan duren, is dit de eerste stap die je zet.

2 Neem rijlessen

Ga een dag (of meerdere dagen, als jij dat liever wilt) met ons aan de slag om het rijden met de aanhanger onder de knie te krijgen. Manoeuvreren, aan- en afkoppelen, deelnemen aan het verkeer: binnen een aantal uren stomen we je klaar voor het examen. Ben je een getalenteerde bestuurder? Dan red je het in een paar uur. Heb je geen ervaring of vind je het lastig? Dan maken we er een wat langere dag van, of we smeren het uit over een paar dagen.

3 Doe praktijkexamen

Meteen na de praktijklessen en de lekkere lunch kun je examen doen bij het CBR. Dit examen plannen wij van tevoren in bij het CBR, zodat dit kan samenvallen met de dag waarop je aanhangerrijles krijgt. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed, veilig en zelfstandig kunt rijden, deelnemen aan het verkeer en manoeuvreren. Na afloop van het examen krijg je bij goed gevolg de Verklaring van rijvaardigheid van het CBR.

Je aanhanger rijbewijs aanvragen

Ben je geslaagd voor het praktijkexamen? Gefeliciteerd! Meteen de volgende dag kun je met de verklaring van het CBR naar je eigen gemeente om je aanhangerrijbewijs aan te vragen. Let op, je verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig, maar de verklaring van geschiktheid (gezondheidsverklaring) slechts één jaar, dus wacht er niet te lang mee.

Wanneer is een BE rijbewijs niet voldoende?

Er zijn voorwaarden aan het rijbewijs BE verbonden. Namelijk: ledig gewicht en laadvermogen van de auto + aanhangwagen mag samen niet meer dan 4250 kilo bedragen. Ook mag de aanhangwagen (inclusief lading) niet zwaarder zijn dan het trekkende voertuig. Er is een uitzondering: als op het kentekenbewijs van jouw auto staat dat deze een zwaardere aanhanger met dergelijk gewicht kan trekken, is rijbewijs BE voldoende. Maar let op: de aanhangwagen of caravan mag nooit meer wegen dan 3500 kilo. Overschrijdt jouw aanhanger deze eisen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie over onze aanhangeropleiding of meer weten over subsidie of  rijbewijs C1E? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666.

Nu je aanhangerrijbewijs halen?

Weet je genoeg en wil je binnen afzienbare tijd in het bezit komen van je rijbewijs BE? We hebben op dit moment een aantal mooie aanbiedingen, schrijf je dus meteen hiernaast in! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je rijopleiding in te plannen.