Verkeersschool Wesseldijk

VCA basis certificaat

VCA basis certificaat behalen? Goed plan! Want hoewel het geen verplicht certificaat is, draagt het wel bij aan de veiligheid. Bovendien neemt het het aantal VCA-gecertificeerde bedrijven toe. Zo wordt het certificaat Basisveiligheid VCA steeds vaker vereist bij sollicitaties op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procesbesturing, bouwkunde en civiele techniek.

Een VCA-gecertificeerd bedrijf met medewerkers in dienst die het certificaat Basisveiligheid VCA hebben toont aan dat het voldoet aan een aantal verplichtingen uit de Arbowet.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor operationeel medewerkers die (willen gaan) werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bij voldoende beoordeling van het examen, ontvang je als deelnemer het CCV-certificaat Basisveiligheid VCA. Het certificaat is tien jaar geldig.

Zo ziet de cursus eruit.

Tijdens deze cursus leer je alle ins en outs rondom VCA en werken voor een VCA-gecertificeerd bedrijf. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • arbeidsomstandighedenwetgeving
  • risico’s en preventie
  • gevaarlijke stoffen
  • brand- en explosiegevaar
  • elektriciteit
  • machines en gereedschappen
  • hijsen en tillen
  • werken op hoogte
  • persoonlijke beschermingsmiddelen

Waar kun je deze cursus volgen?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen € 249,00 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

Code 95.

Ben je beroepschauffeur en wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor veertien uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25 per dag.

Btw-vrijstelling

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina