Verkeersschool Wesseldijk

Je kooiaap certificaat haal je bij Verkeersschool Wesseldijk.

Werken met de meeneemheftruck of kooiaap brengt gevaren met zich mee, zowel voor de veiligheid als voor de fysieke ergonomie. Iedere werknemer en werkgever zou zich daarvan bewust moeten zijn en zich om die reden moeten laten bijscholen.

Bedien jij of jouw mensen regelmatig de kooiaap? Zorg dan dat ze het kooiaap certificaat op zak is. Op die manier ben je zeker van een veilige werkomgeving. Bij Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk haal je het certificaat binnen één dag.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan
Meeneemheftruckcertificaat kooiaap

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Het zal niet de eerste keer zijn dat er ongelukken met de kooiaap gebeuren. Meeneemheftrucks dienen dus met de grootste zorgvuldigheid worden bediend. Een kooiaapcursus brengt kennis over veiligheid, bediening, onderhoud en ergonomie. Op die manier groeit het bewustzijn in de omgang met materieel en wordt de werkvloer een stukje veiliger. Een kooiaap-cursus is daarom onmisbaar voor iedereen die zijn bedrijf en werknemers serieus neemt. Niet voor niets telt de kooiaap cursus mee voor de Code 95 nascholing. Onze cursus meeneemheftruck is er voor iedereen die met de kooiaap werkt of de ambitie heeft ermee aan de gang te gaan. Denk daarbij aan chauffeurs, bijrijders en expeditiemedewerkers.

Zo ziet de cursus eruit.

In zeven uur verdiepen we ons in de kennis en vaardigheden voor het veilig en vakkundig bedienen van de kooiaap. Daarbij komen de volgende onderdelen aan bod.

 • wet- en regelgeving
 • veiligheid
 • onderhoud en keuringen
 • bediening
 • ergonomie
 • lastbehandeling

Hierna volgt het examen. Wanneer je het examen met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je direct het certificaat. Dat certificaat is vijf jaar geldig.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen € 295 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

WAAROM EEN KOOIAAP CERTIFICAAT HALEN BIJ WESSELDIJK?

Wesseldijk staat voor kwaliteit en garantie. Dat kunnen we met zekerheid zeggen, en wel om een aantal redenen. Ten eerste zijn we het grootste logistiek opleidingscentrum uit de regio. We hebben dus wel wat gezien. In de afgelopen jaren hebben we veel bedrijven geholpen bij het veiliger maken van de werkomgeving middels uiteenlopende logistieke cursussen. Wij weten welke gevaren in de kleine hoekjes loeren, en we weten ook hoe we mensen zich daarvan bewust kunnen maken. De instructeurs zijn bovendien deskundig en enthousiast, en de meesten geven les binnen het vakgebied waarin ze zelf ook ooit werkzaam waren. Onze cursisten lopen daarom allemaal tevreden, en een stukje wijzer, de deur uit.

Onze voordelen op een rijtje:

 • Hoogste slagingspercentages
 • Regelmatig cursussen in Nijmegen en Tiel, of op locatie
 • Nieuwste materieel een grote oefenhal
 • Enthousiaste en deskundige instructeurs
 • Geen btw voor particulieren
 • SOOB subsidies mogelijk
“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs