VCA VOL leidinggevende plus veertien uur nascholing!

Er is steeds meer aandacht voor veiligheid op de werkvloer. De Arbowet en VCA-gecertificeerde bedrijven en opdrachtgevers stimuleren dat ook de werknemers VCA-gecertificeerd zijn. Speciaal voor VCA VOL leidinggevende functies als uitvoerders, voormannen van verhuisploegen, ploegleiders bij bouw- en installatiebedrijven, afwerkbedrijven en wegvervoer is de cursus VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden in het leven geroepen. Met dit certificaat in uw bezit, kunt u aantonen dat u veilig uw werk verricht en bovendien rekening houdt met het milieu en de gezondheid van de medewerkers aan wie u leiding geeft.

Voor wie

Operationeel leidinggevenden die (willen gaan) werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. In dit geval heb je VCA VOL leidinggevende nodig.

Wat

Deelnemers leren onder meer hoe ze onveilige situaties kunnen signaleren en aanpakken en bedrijfsnoodplannen op moeten stellen. Tevens vergaren ze kennis over de Europese wet- en regelgeving.

Inhoud cursus

  • arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
  • hoe ontstaat een ongeval?
  • het bevorderen van veilig werken
  • bedrijfsnoodplan
  • ergonomie
  • veiligheidsprocedures
  • taakrisicoanalyse
  • gevarenbronnen
  • toxicologie

Certificaat voor VCA VOL leidinggevende

Na afloop wordt een examen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

Nascholing (CCV-code U05-2)

Bent u beroepschauffeur en wilt u deze cursus mee laten tellen voor uw verplichte nascholingsuren? De opleiding VCA VOL telt mee voor veertien uur nascholing (theorie). We brengen € 20,- per dag in rekening voor het afmelden bij de CCV.

Waar?

Deze cursus kan zowel op onze vestiging in Nijmegen als in Tiel worden gevolgd.

Btw-vrijstelling

Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt u ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze opleiding bedragen € 449,-

De genoemde prijzen hierboven zijn ex 21% BTW en vrijgesteld van BTW voor particulieren en niet BTW plichtige bedrijven .

Vragen

Bekijk onze andere logistieke opleidingen. Wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666.