Verkeersschool Wesseldijk

VCA VOL leidinggevende plus veertien uur nascholing

Er is steeds meer aandacht voor veiligheid op de werkvloer. De Arbowet en VCA-gecertificeerde bedrijven en opdrachtgevers stimuleren dat ook de werknemers VCA-gecertificeerd zijn. Speciaal voor VCA VOL leidinggevende functies als uitvoerders, voormannen van verhuisploegen, ploegleiders bij bouw- en installatiebedrijven, afwerkbedrijven en wegvervoer is er de cursus VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Met dit certificaat toon je aan dat je veilig je werk verricht en bovendien rekening houdt met het milieu en de gezondheid van de medewerkers aan wie je leiding geeft.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Ben je operationeel leidinggevende en werk je of ga je werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen? Dan heb je het VCA VOL leidinggevende nodig. Na afloop van de cursus wordt een examen afgenomen. Bij voldoende beoordeling krijg je het examen certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA uitgereikt. Dat certificaat is tien jaar geldig.

Zo ziet de cursus eruit.

In de cursus leer je onder meer hoe je onveilige situaties kan signaleren en aanpakken en bedrijfsnoodplannen op moeten stellen. Ook leer je van alles over de Europese wet- en regelgeving. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
  • hoe ontstaat een ongeval?
  • het bevorderen van veilig werken
  • bedrijfsnoodplan
  • ergonomie
  • veiligheidsprocedures
  • taakrisicoanalyse
  • gevarenbronnen
  • toxicologie

Waar kun je deze de cursus volgen?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen €299,00 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

code 95.

Ben je beroepschauffeur en wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor 7 uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25,- per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert