Verkeersschool Wesseldijk

Hoogwerker certificaat

Hoogwerkers zie je regelmatig in de industrie, in de bouwwereld en bij de brandweer. Ook glazenwassers maken vaak gebruik van dit toestel. Goed omgaan met een hoogwerker is vanwege de veiligheid van groot belang. Bovendien is een opleiding of cursus ook ‘gewoon’ verplicht

Het hoogwerker certificaat haal je in één dag bij Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk of op je eigen locatie.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

Vraag meer informatie aan
Hoogwerker certificaat

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

De cursus is speciaal voor medewerkers die regelmatig de hoogwerker bedienen. De minimumleeftijd voor deelname is zestien jaar. Na afloop ontvang je het hoogwerker certificaat ‘Veilig werken met de hoogwerker van Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk’. Het certificaat is vijf jaar geldig.

 

Zo ziet de theorie eruit.

Met de cursus leer je veilig werken met de vorkheftruck. De volgende onderdelen komen onder andere aan bod in de theorie:

  • Arboregels
  • gevaren en risico’s (van o.a. zijdelingse belasting)
  • types hoogwerkers, giek- en hefsystemen
  • bewegingen van het hefvlak
  • onderdelen van startcontrole

Zo ziet de praktijk eruit.

Als deelnemer ben je verplicht tijdens het praktijkgedeelte van de training (zelf meegebrachte) veiligheidsschoenen te dragen. Tijdens het praktijkgedeelte komen de volgende onderdelen aan bod:

  • controle keuringsdocumenten
  • batterijen aansluiten, wisselen en ontkoppelen
  • rijtechniek
  • controles

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als in Tiel volgen. Liever incompany? Dat kan vanaf vier personen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen € 295 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina