Verkeersschool Wesseldijk

ADR voor leidinggevenden

Bij het transport van gevaarlijke stoffen spelen leidinggevenden een belangrijke rol. Denk aan een strakke planning, het bepalen van de juiste voertuigen en de juiste route. Gaat er iets mis, dan is het transportbedrijf aansprakelijk.

Daarom is het van groot belang dat ook het middenkader (denk aan planners, loodsbazen, kwaliteitsmanagers) de bepalingen van het ADR voor leidinggevenden in de dagelijkse werksituatie toe kunnen passen.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding, planning en administratie van het vervoer van gevaarlijke stoffen? Dan is deze cursus heel geschikt voor jou.

Zo ziet de cursus eruit.

Tijdens de cursus leer je alles op het gebied van ADR. Want niet alleen chauffers krijgen hiermee te maken. Ook voor jou als leidinggevende is het van groot belang dat je op de hoogte bent van onder andere wet- en regelgeving.

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • werkingssfeer en definities van het ADR
  • structuur van het ADR
  • aanvullende Nederlandse wetgeving met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen
  • toepassing van de bepalingen over: wijze van vervoer (verpakkingen, wagenlading en tanks), uitrusting voertuigen, documenten, kenmerking en etikettering, samenlading, technische eisen en constructie van voertuigen en keuringen

Certificaat
Bij een voldoende beoordeling van het examen, krijg je het ADR-certificaat voor Leidinggevenden. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 630 (exclusief subsidies). Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor 28 uur theorie in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 22,50 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek