Verkeersschool Wesseldijk

Basiskwalificatie code 95

Beroepschauffeurs die hun rijbewijs C, C1, en D willen gaan halen, krijgen tijdens de rijopleiding automatisch theorie- en praktijkvakken die ze moeten volgen om hun chauffeursvakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Bij afronding registreert het CBR een verklaring van geschiktheid, van rijvaardigheid en van vakbekwaamheid in het rijbewijsregister.

Bij de afgifte van het rijbewijs komt Code 95 achter de betreffende categorie te staan, waarmee de chauffeurs aan kunnen tonen dat ze beroepsmatig een vrachtauto/touringcar mogen rijden.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Dit heb je nodig voor Code 95.

Om de chauffeursvakbekwaamheid (Code 95) te behalen dient een beroepschauffeur drie theoretische vakken te beheersen, waaronder:

  • RV1:  Verkeer en techniek
  • V2C:  Administratie goederenvervoer of personenvervoer
  • V3C:  Cases administratie

Verder zijn er twee praktijktoetsen verplicht gesteld om aan de chauffeursvakbekwaamheid te voldoen:

  • Praktische toets C of D (vrachtauto of bus)
  • Besloten terrein toets (vrachtauto of bus)

Wanneer wel en wanneer geen basiskwalificatie?

Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs. Om deze vakbekwaamheid te behouden, moeten de chauffeurs elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen. We helpen je graag bij het zo praktisch en wenselijk mogelijk invullen van jouw verplichte nascholingsuren.

Geen basiskwalificatie
Beroepschauffeurs die vóór 10 september 2008 rijbewijs categorie D en vóór 10 september 2009 rijbewijs categorie C hebben gehaald, hoeven geen basiskwalificatie Code 95 vakbekwaamheid te behalen. Wel moeten deze groepen binnen zeven jaar na de voor hen betreffende datum 35 nascholingsuren volgen om Code 95 op het rijbewijs te krijgen.

Wat kost de basiskwalificatie?

De kosten voor de basiskwalificatie bedragen (exclusief btw en subsidies):

Cursus Boeken Examens
RV1 € 470,- € 110,- € 100,-
V2C € 245, € 55,- € 100,-
V3C € 150,-


Praktische toets € 425,00
besloten terrein  € 390,00

Code 95.

Voor alle verplichte onderdelen van de basiskwalificatie geven wij het hele jaar door cursussen in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede en omstreken. Wil je weten wanneer de basiskwalificaties ingepland zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen bij de theorievakken 35% subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert