Verkeersschool Wesseldijk

Chauffeur veetransport

Klein papier voor groot vervoer

De opleiding chauffeur veetransport, ook wel Vakbekwaamheid verantwoord veetransport genoemd, is voor chauffeurs die grootvee vervoeren. Denk aan runderen, schapen, geiten, paarden en varkens.

Met dit certificaat op zak voldoe je aan de Europese normen voor het vervoeren van vee. Als chauffeur van vee moet je namelijk geschoold en gecertificeerd te zijn volgens Verordening  van de NVWA.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
Chauffeur veetransport

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor chauffeurs van grootvee.

De NVWA controleert streng op dierenwelzijn tijdens transport en bij aanvang van export. Inspecteurs en dierenartsen beoordelen of dieren wel vervoerd mogen worden en of dat op de juiste wijze gebeurt.

Zo ziet de cursus eruit.

De regels voor diertransport zijn Europa-breed vastgesteld in de Verordening (EG) Nr. 1/2005 (Transportverordening). De regels variëren voor verschillende diersoorten en voor verschillende reisafstanden. Tijdens de cursus leer je hier alles over. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • wettelijke regelgeving transport van vee in binnen- en buitenland
  • omgaan met vervoersdocumenten
  • reiniging en ontsmetting
  • communicatie
  • laden en lossen
  • transportverordening
  • dieren en gezondheid

Certificaat
Na afloop ontvang je het certificaat van vakbekwaamheid Chauffeur veetransport. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 175 inclusief het aan- en afmelden voor code 95. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur theorie in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 75 stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek