Verkeersschool Wesseldijk

KCA Basis

KCA Basis is voor chauffeurs die huishoudelijk afval vervoeren waar chemische stoffen in zitten. Die zijn namelijk schadelijk voor het milieu. Het is belangrijk dat je als chauffeur weet hoe je hiermee moet omgaan.

KCA Basis haal je snel en goed bij Verkeersschool Wesseldijk. Je kunt de cursus laten meetellen voor 7 uur theorie in de nascholing Code 95.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
KCA cursus

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Een opleiding KCA is voor beroepsvervoerders van gevaarlijke afvalstoffen en mensen die werken bij gemeentelijke inzameldiensten. Volgens regel 12 van de Regeling Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval, moeten beroepsgroepen die te maken hebben met KCA, zoals chauffeurs van een chemokar, in het bezit te zijn van het ADR Basiscertificaat met de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval (aantekening KCA).

Als deelnemer aan een KCA-cursus moet je dus het ADR-basiscertificaat hebben.

Zo ziet de cursus eruit.

Je leert alles op het gebied van het veilig in ontvangst nemen en sorteren van gevaarlijk huishoudelijk afval. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • algemene wet- en regelgeving
  • wat is klein chemisch afval
  • definities
  • basiskennis natuur- en scheikunde
  • het voertuig en de voorschriften tijdens het vervoer
  • inzamelen
  • veiligheidsmaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen

Aantekening
Heb je het examen KCA basis met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval op het ADR Basiscertificaat.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan, mits jouw locatie voldoet aan de CCV-eisen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 150 inclusief het aan- en afmelden voor code 95. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek