Verkeersschool Wesseldijk

Pluimveetransport

Wees er als de kippen bij

Iedere chauffeur die pluimvee vervoert, moet geschoold zijn en kunnen aantonen dat hij vakbekwaam is op het gebied van pluimvee transporteren. Hoe ga je om met dierziekten? Wat is de wet- en regelgeving op het gebied van pluimveetransport? Hoe reinig en ontsmet je de wagen?

Onze cursus pluimveetransport geeft antwoord op al deze vragen. Met het certificaat op zak voldoe je aan de Europese normen voor het vervoeren van pluimvee.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
pluimveetransport cursus

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor chauffeurs die pluimvee vervoeren. Daarbij geldt het specifiek voor vervoerders die een afstand afleggen van meer dan 65 kilometer. Vervoer jij pluimvee over een afstand van minder dan 65 kilometer (gerekend vanaf de plaats van vertrek tot de plaats van bestemming)? Dan ben je vrijgesteld van deze certificering.

Zo ziet de cursus eruit

Tijdens de cursus leer je alles wat je moet weten rondom het vervoer van pluimvee. De cursus wordt afgesloten met een examen. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • wettelijke regelgeving transport van pluimvee
  • rijtijden
  • omgaan met klanten en hun dieren
  • inrichting van wagens
  • reiniging en ontsmetting
  • laden en lossen
  • omgaan met (jong) pluimvee
  • dierziekten

Certificaat
Na het theorie-examen pluimveetransport ontvang je het certificaat Chauffeur pluimveetransport. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 299 inclusief leermiddelen, code 95 en examen. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur theorie in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 100 stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs