Verkeersschool Wesseldijk

Winterdienst

Met een korreltje zout

Sneeuw en ijzel op de weg kan erg gevaarlijk zijn. Rijkswaterstaat zet bij voorspelde vorst maar liefst 542 strooiwagens in. Binnen twee uur strooien die wagens 10.000 kilometer aan snelwegen inclusief op- en afritten. Een belangrijke taak.

Tijdens onze cursus Winterdienst leer je om te gaan een strooiwagen. De cursus telt mee voor 7 uur theorie in het kader van verplichte nascholing. Met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede is Verkeersschool Wesseldijk altijd in de buurt.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
Winterdienst

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor (aankomend) chauffeurs van strooi- en sneeuwwagens.

Zo ziet de cursus eruit.

In de cursus leer je precies hoe je de strooiwagen moet besturen en gebruiken. Deze eendaagse cursus heeft een theoretisch en praktisch deel. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • bewustwording winterdienst
  • arbowetgeving
  • rechten en verplichtingen
  • rol en verantwoordelijkheid chauffeur
  • hoe te werken met sneeuwploegen en sneeuwborstels
  • strooiroutes
  • prioriteiten
  • onderhoud
  • laden en lossen

Getuigschrift
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan, mits jouw locatie voldoet aan de CCV-eisen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 150 inclusief het aan- en afmelden voor code 95. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek