Verkeersschool Wesseldijk

Vorkheftruck Veiligheidscertificaat 

Veiligheidscertificaat Vorkheftruck halen? Dat doe je met onze een- of tweedaagse cursus. Een heftruck is niet weg te denken in een magazijn. Vooral bij het verzamelen van orders, rijden de vorkheftrucks op en aan. Deze cursus is verplicht om te voldoen aan alle arbo-eisen en helpt bij het verkrijgen van een (CCV-gecertificeerd) veiligheidscertificaat.

wil je meer weten?

vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan
Reachtruckcertificaat

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is speciaal voor warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die regelmatig de vorkheftruck bedienen. De minimumleeftijd voor deelname is zestien jaar.

Certificaat
Na afloop wordt zowel een theorie- als praktijkexamen afgenomen door de CVV. Bij voldoende beoordeling van het examen, ontvang je het Veiligheidscertificaat Vorkheftruck. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Een of twee dagen
Wil je binnen één dag het Veiligheidscertificaat vorkheftruck halen? Dit kan, mits je de nodige ervaring hebt met rijden op de vorkheftruck. Aan het eind van de dag ontvang je een certificaat van Verkeersschool Wesseldijk. Bij de tweedaagse cursus ontvang je een officieel certificaat van de CCV.

Zo ziet de theorie eruit.

Met de cursus veilig werken met vorkheftruck krijg je les op het gebied van het veilig bedienen van de vorkheftruck. De volgende onderdelen komen aan bod in de theorie:

  • veiligheid en de omgeving
  • vorkheftruck en de last (lastzwaartepunt)
  • warehouse-inrichting
  • pallets, omverpakkingen en etikettering
  • soorten vorkheftrucks en voorzetmiddelen

Zo ziet de praktijk eruit.

Als deelnemer ben je verplicht tijdens het praktijkgedeelte van de training (zelf meegebrachte) veiligheidsschoenen te dragen. Tijdens het praktijkgedeelte komen de volgende onderdelen aan bod:

  • rijklaarcontrole
  • stelling rijden
  • parcours rijden
  • laden en lossen

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze tweedaagse cursus bedragen € 425 en de eendaagse cursus € 225 (beide exclusief btw).

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor veertien uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 22,50 per dag.

Subsidie en btw.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen een stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek