Een- of tweedaagse cursus veiligheidscertificaat: Veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Veiligheidscertificaat Vorkheftruck halen? Een heftruck is niet weg te denken in een magazijn. Vooral bij het verzamelen van orders, rijden de vorkheftrucks op en aan. Wilt u dat uw heftruckmedewerkers aan de arbo-eisen voldoen? En dat ze bovendien qua vaardigheden zo geschoold worden, dat ze nog gerichter te werk kunnen gaan? Of wilt u solliciteren op een baan waarbij u een heftruck gaat bedienen? Deze cursus helpt u bij het verkrijgen van een (CCV-gecertificeerd) veiligheidscertificaat.

Voor wie 
Warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die regelmatig de vorkheftruck gaan bedienen. Minimumleeftijd: zestien jaar.

Wat is het veiligheidscertificaat Vorkheftruck

De cursisten krijgen les op het gebied van kennis en vaardigheden voor het veilig en vakkundig bedienen van de vorkheftruck.

Theorie 

 • veiligheid en de omgeving
 • vorkheftruck en de last (lastzwaartepunt)
 • warehouse-inrichting
 • pallets, omverpakkingen en etikettering
 • soorten vorkheftrucks en voorzetmiddelen

Praktijk

 • rijklaarcontrole
 • besturing en gebruik van de vorkheftruck
 • laden en lossen
 • stuurtechnieken
 • stelling rijden
 • efficiënt en schadevrij werken

Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de training (zelf meegebrachte) veiligheidsschoenen te dragen.

Certificaat veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Na afloop wordt zowel een theorie- als praktijkexamen afgenomen door de CVV. Bij voldoende beoordeling van het examen, ontvangen de deelnemers het Veiligheidscertificaat vorkheftruck. Het heftruckcertificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Eendaagse cursus veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Wilt u binnen één dag het Veiligheidscertificaat vorkheftruck halen? Dit is ook mogelijk, mits u al de nodige ervaring hebt met het rijden op de vorkheftruck. Aan het eind van de dag ontvangt u een certificaat van Verkeersschool Wesseldijk.

Tweedaagse cursus veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Volgt u de tweedaagse cursus, dan ontvangt u een officieel certificaat van de CCV.

Nascholing (CCV-code: U16-2)

Wilt u deze cursus laten meetellen voor de nascholing code 95 (telt voor veertien uur theorie) dan rekenen wij € 22,50 per dag voor het afmelden bij de CCV.

Waar?

Deze cursus kan zowel op onze vestiging in Nijmegen als in Tiel worden gevolgd.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen een stimuleringspremie op de cursusprijs.
Bent u particulier en wilt u deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. U bespaart ruim een vijfde op de totale kosten!

Tarieven

De kosten voor deze opleiding bedragen € 425,- voor de tweedaagse cursus en € 225,- voor de eendaagse cursus.

De genoemde prijzen hierboven zijn exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet-btw-plichtige bedrijven.

Vragen

Vragen over het Veiligheidscertificaat Vorkheftruck? Hebt u vragen over subsidies of wilt u nadere informatie? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666