Verkeersschool Wesseldijk

Reachtruck vakbekwaamheid

Je reachtruck vakbekwaamheid haal je bij Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk. Vakbekwame medewerkers verkleinen met het volgen van deze opleiding onder meer de kans op letsel aan personen en schade aan machines en goederen.

Voor het bedienen van een reachtruck is geen rijbewijs nodig. Wel is het belangrijk dat degene die de reachtruck bedient, op een professionele wijze omgaat met deze machine. Niet alleen voor het materieel, maar zeker ook voor de veiligheid. Dat alles wordt geborgd in de cursus reachtruck vakbekwaamheid.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

vraag meer informatie aan
Reachtruckcertificaat

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is speciaal voor warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die regelmatig de reachtruck bedienen. De minimumleeftijd voor deelname is zestien jaar. Na afloop wordt zowel een theorie- als praktijkexamen afgenomen door de CVV. Bij voldoende beoordeling van het examen, ontvangen je Vakbekwaamheidscertificaat Reachtruck. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Zo ziet de theorie eruit.

Met de cursus Reachtruck Vakbekwaamheid leer je alles over het veilig en vakkundig bedienen van de reachtruck. De volgende onderdelen komen aan bod in de theorie:

 • arbeidsomstandigheden en wettelijke eisen
 • veiligheid en de omgeving
 • inrichting warehouse
 • reachtruck en de last
 • pallets, omverpakkingen en etikettering
 • soorten reachtrucks en voorzetmiddelen

Zo ziet de praktijk eruit.

Als deelnemer ben je verplicht tijdens het praktijkgedeelte van de training (zelf meegebrachte) veiligheidsschoenen te dragen. Tijdens het praktijkgedeelte komen de volgende onderdelen aan bod:

 • rijklaarcontrole
 • efficiënt en schadevrij werken
 • besturing en gebruik van de reachtruck
 • laden en lossen
 • stuurtechnieken
 • stelling rijden

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen als Tiel volgen. Liever incompany? Neem dan contact met ons op.

Wat kost de cursus?

De kosten van deze cursus bedragen € 799 (exclusief btw). Deze cursus is btw-vrij voor niet btw-plichtige bedrijven en particulieren.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor 28 uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Subsidie en btw.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 250 stimuleringspremie op de cursusprijs. Meer informatie vind je hier. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs