Verkeersschool Wesseldijk

Met faalangst je rijbewijs halen

De ene leerling heeft nergens last, de ander vergaat van de zenuwen vlak voor het examen. Tijdens de lessen ging het allemaal zo goed, maar bij het examen lopen de zenuwen hoog op. Zo hoog, dat het rijden niet meer goed gaat en de leerling zakt. Vaak is er bij zo’n leerling sprake van faalangst. Niet leuk, maar zeker iets waar je wat aan kunt doen.

Oorzaken van faalangst

Faalangst kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan opvoeding een rol spelen, maar ook prestatiedruk of loyaliteit aan bijvoorbeeld de ouders of de rijinstructeur. Vaak komen lichamelijke signalen voor, zoals zweethanden, een rood hoofd krijgen, vlekken in de nek, veel naar de wc moeten, hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn, misselijk zijn, diarree of overgeven. Allemaal zaken die je het je knap lastig kunnen maken tijdens het examen. Denk of weet je dat je last hebt van faalangst? Vertel ons dat. We kunnen je namelijk bij de rijlessen helpen en voorbereiden op je examen.

Speciale instructeurs en lessen

Onze instructeurs beschikken over de juiste technieken en lesmethoden om leerlingen met faalangst te begeleiden. Zij herkennen vroegtijdig de symptomen van faalangst en begeleiden de leerlingen die hiermee te maken hebben. Heb je last van faalangst? Dan maak je samen met de instructeur een opleidingsplan. Vervolgens worden alle lessen in rust gegeven. De instructeur zorgt voor extra ruimte voor vragen en momenten van ontspanning. Er is nooit sprake van druk.

Faalangstexamen

Nadat je in alle rust de rijlessen hebt gevolgd met onze faalangstinstructeur, ben je toe aan het faalangstexamen. Dit examen duurt iets langer dan normaal. Ook is er tijdens het examen een time-out moment. Het examen wordt afgenomen door een faalangst-examinator.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia