Verkeersschool Wesseldijk

Rijbewijs halen met een beperking

Met een beperking bewandel je net een ander pad voor het behalen van je rijbewijs. Onze rijinstructeurs zijn getraind om mensen met een beperking te begeleiden. Het maakt niet uit of dit nu gaat om bijvoorbeeld ADHD, ADD of een lichamelijke of geestelijke beperking.

Autorijles voor gehandicapten

Met een handicap (geestelijk of lichamelijk) moet je voldoen aan dezelfde eisen als andere bestuurders. Wel zijn er technische aanpassingen aan de auto toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste schakelmogelijkheden, een aanpassing aan de auto om gas te geven met een andere voet en spiegelaanpassingen. Bij Wesseldijk hebben we voldoende mogelijkheden om met een handicap rijlessen te volgen. Voordat je begint met rijlessen is het aan te raden om online de Gezondheidsverklaring van het CBR in te vullen, zo weet je waar je aan toe bent.

Autisme en autorijden

Niet alleen bij een direct zichtbare aandoening kan specifieke begeleiding gewenst zijn. Ook als het minder zichtbaar is, zoals bij autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS en syndroom van Asperger, is specifieke begeleiding gewenst. Onze speciaal opgeleide instructeurs weten hoe anders zo’n leerling de wereld om zich heen ziet. En hoe hij of zij de informatie ervaart en verwerkt tijdens het autorijden. De rijinstructeur stemt het programma dan ook helemaal af op de leerling.

Met autisme moet je aan dezelfde eisen voldoen voor het behalen van je rijbewijs als ieder ander. Alleen de weg ernaar toe en de begeleiding is nét wat anders. De uitdagingen voor autisme en autorijden liggen in het snel verwerken van informatie, vooruit plannen in het verkeer en het herkennen van samenhang. Onze instructeurs spelen hierop in door rijlessen een vaste structuur te geven en rustig op te bouwen. Ook hier geldt dat het slim is om vooraf de online de Gezondheidsverklaring van het CBR in te vullen.

“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert