LZV rijbewijs

Je LZV-rijbewijs halen in één of twee dagen? Dat kan bij Verkeersschool Wesseldijk. Lange, zware voertuigen zijn onze specialiteit. We hebben de mensen, het materieel en de ervaring om jou of je medewerkers snel en zorgvuldig het rijden en manoeuvreren bij te brengen. Ons logistiek opleidingscentrum is een van de weinige verkeersscholen waar je het LZV-rijbewijs halen kunt.

Voorwaarde is dat je minimaal vijf jaar werkervaring hebt en in het bezit bent van vrachtwagenrijbewijs CE.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

Vraag meer informatie aan
LZV rijbewijs

Meer informatie over

Voor wie.

Het LZV-rijbewijs is voor bestuurders van lange, zware voertuigen bij vrachtwagencombinaties die maximaal 25,25 m lang zijn en max 60 ton wegen. Dit zijn vaak vrachtwagens met twee aanhangers, zogenaamde ecocombinaties. LZV’s rijden voordeliger dan vrachtwagens omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Dat levert een besparing op van 30% brandstof en een aanzienlijke toename van de goederencapaciteit. Wil jij LZV-chauffeur worden of ecocombinaties gaan besturen? Dan kun je bij Wesseldijk eenvoudig je LZV-certificaat halen.

Stappenplan.

Om het LZV-rijbewijs te kunnen halen moet je minimaal vijf jaar werkervaring hebben en rijbewijs C en CE hebben. Ook mag je in de afgelopen drie jaar geen rijontzegging hebben gehad of zonder rijbewijs hebben gezeten in verband met een overtreding of misdrijf. Om het rijbewijs te halen, zet je de volgende stappen:

Stap 1. NEEM LZV RIJLESSEN

Dat kan in onze ecocombinaties bij onze verkeersschool of in de LZV van je bedrijf bij jullie op locatie. Voor beide opties geldt dat we ons een of twee dagen inspannen om zo goed mogelijk alle facetten van het rijden met een LZV onder de knie te krijgen. Kort daarna kun je examen doen. De CCV neemt het examen af, zowel theorie als praktijk.

Stap 2. DOE THEORIE-EXAMEN

Vervolgens doe je theorie-examen. Daar komen aan bod: voertuigcontrole, ‘Het Nieuwe Rijden’, controle voertuigdocumenten, wet- en regelgeving, verkeersdeelneming, manoeuvreren en defensief rijgedrag.

Stap 3. DOE PRAKTIJKEXAMEN

Wanneer je geslaagd bent voor theorie en praktijk, ontvang je een verklaring van de CCV. Deze verklaring is onbeperkt geldig.

Nascholing Code 95.

Deze opleiding telt, indien gewenst, mee voor zeven praktijkuren van de verplichte nascholing (Code 95). We rekenen € 20 per dag voor het afmelden bij de CCV. Op onze pagina cursusdata zie je een overzicht van al onze cursussen en trainingen, met locatie en data.

Pakket 1

Rijbewijs LZV
  • 7 praktijkuren code 95
  • Met eigen vervoer

Pakket 2

Rijbewijs LZV
  • 7 praktijkuren met code 95
  • Met voertuig Wesseldijk

LVZ RIJBEWIJS HALEN ZONDER BTW EN MET SUBSIDIE

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten. Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, krijgen bovendien € 350,- subsidie op de cursusprijs. Lees meer over onze btw-regeling en subsidies.

“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijbewijs gehaald. Zeker aan te raden!”
Freek
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert