Verkeersschool Wesseldijk

Je taxidiploma haal je bij Verkeersschool Wesseldijk

Snel de opleiding voor een taxipas volgen? Ga met ons op weg om taxidiploma te halen en taxichauffeur te worden. Verkeersschool Wesseldijk heeft vakbekwame docenten in huis, die jou gaan klaarstomen voor het veelzijdige beroep van taxichauffeur.

Na uitvoerige, duidelijke theorielessen, krijg je een schriftelijk theorie-examen. Wanneer je hiervoor slaagt, bekijken we hoeveel praktijklessen je nodig hebt om zo goed mogelijk voorbereid op te gaan voor het praktijkexamen. Met onze vestigingen in  Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn is er altijd een opleidingslocatie in de buurt. Taxichauffeur worden? Samen met Verkeersschool Wesseldijk en onze taxiopleiding word u een goede en bekwame taxichaffeur.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust.

Meer informatie
Taxipas taxichauffeur worden

Meer informatie over

Dit moet allemaal op orde zijn.

De cursus is verplicht voor mensen die taxichauffeur willen worden en chauffeurs die na 1 juli 2001 zijn gestart met taxivervoer. Voor het behalen van deze basisopleiding heb je een rijbewijs B nodig en een Verklaring Omtrent het Gedrag (bij de gemeente opvraagbaar). Verder moet je een medische keuring ondergaan en worden goedgekeurd. Tot slot moet je een IVW-chauffeursnummer.

Opleiding.

Voor de theorie taxipas kun je kiezen uit een volledig zelfstandig zelfstudiepakket of een zelfstudiepakket met zes uur individuele ondersteuning. De praktijk voor het volledige examen bestaat uit twee dagdelen van ieder vier uur en nog een uur voorbereiding op de dag van het examen. De praktijk voor het beperkte examen bestaat uit een dagdeel van vier uur, een les van twee uur en nog een uur voorbereiding op de dag van het examen. Voor de praktijk is het mogelijk om gebruik te maken van een eigen voertuig, mits dit voertuig op de lijst van goedgekeurde voertuigen voorkomt van het CBR.

Theorie- en praktijkexamen.

De taxiopleiding bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Er zijn twee verschillende taxidiploma’s, ook wel chauffeurskaarten genoemd, te halen. Het gaat om de volledige chauffeurskaart en de beperkte chauffeurskaart. 

Taxichauffeur worden examentrajecten

Het examentraject voor de kandidaat die de volledige chauffeurskaart taxi wil halen, ziet er als volgt uit:

Het examentraject voor de kandidaat die de beperkte chauffeurskaart wil halen, ziet er als volgt uit:

Tarievenoverzicht

Zelfstudiepakket theorie € 95
TVT theorie-examen € 60
Praktijkopleiding excl examen volledig 8 uur € 475
Praktijkopleiding excl examen beperkt 6 uur € 375
Praktijkexamen € 325
Losse les taxi 60 minuten € 60

Deze prijzen zijn vrijgesteld van btw.

Waar.

De taxiopleiding en examens taxipas halen worden gehouden op onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede. De theorie-examens kunnen vanaf iedere CBR-locatie in Nederland gedaan worden.

Pakket 1

Taxipas beperkt
  • Boeken
  • 4 uur theorie
  • 6 uur praktijk
  • tvp- en tvt- examen

Pakket 2

Taxipas Volledig
  • Boeken
  • 4 uur theorie
  • 8 uur praktijk
  • tvp- en tvt- examen
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert