Aanbieding

Taxipas volledig

  • boeken
  • 4 uur theorie
  • 8 uur praktijk
  • tvp- en tvt- examen
€ 1049,-

Aanbieding

Taxipas beperkt

  • boeken
  • 4 uur theorie
  • 8 uur praktijk
  • tvp- en tvt- examen
€ 949,-

Snel jouw taxipas halen? Maak dan een afspraak en ga met ons op weg om taxichauffeur te worden.

Wil je het beroep taxichauffeur gaan uitoefenen en dus taxichauffeur worden? Dan heb je een taxipas/chauffeurspas nodig. Bij Verkeersschool Wesseldijk hebben wij vakbekwame docenten in huis, die jou gaan klaarstomen voor dit veelzijdige beroep. Na uitvoerige, duidelijke theorielessen, krijg je een schriftelijk theorie-examen. Wanneer je dit met goed gevolg aflegt, bekijken we hoeveel praktijklessen je nodig hebt om zo goed mogelijk voorbereid op te gaan voor het praktijkexamen. Voor je het weet, zit je achter het stuur van een taxi! Voor het halen van het taxirijbewijs ben je bij Verkeersschool Wesseldijk aan het juiste adres! Met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede is er altijd een opleidingslocatie in de buurt.

Taxichauffeur worden

Voor wie

Voor het behalen van deze basisopleiding, is rijbewijs B vereist en een Verklaring Omtrent het Gedrag (bij de gemeente opvraagbaar). Verder moet de deelnemer een medische keuring ondergaan en voor deze keuring worden goedgekeurd. Kandidaat dient ook in het bezit te zijn van een IVW-chauffeursnummer.  De cursus is verplicht voor mensen die taxichauffeur willen worden en chauffeurs die na 1 juli 2001 zijn gestart met taxivervoer.

Taxiopleiding: taxipas halen

Om de kwaliteit binnen de taxibranche te waarborgen is er per 1 juli 2004 een verplicht examen ingevoerd voor taxichauffeurs. De taxiopleiding bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Er zijn twee verschillende taxidiploma’s, ook wel chauffeurskaarten genoemd, te halen. Het gaat om de volledige chauffeurskaart en de beperkte chauffeurskaart. De examentrajecten staan hieronder.

Het examentraject voor de kandidaat die de volledige chauffeurskaart taxi wil halen, ziet er als volgt uit:

Het examentraject voor de kandidaat die de beperkte chauffeurskaart wil halen, ziet er als volgt uit:

Opleiding

Voor de theorie taxipas halen kun je kiezen uit een zelfstudiepakket of uit een zelfstudiepakket met zes uur individuele ondersteuning. De praktijk voor het volledige examen bestaat uit twee dagdelen van ieder vier uur en nog een uur voorbereiding op de dag van het examen. De praktijk voor het beperkte examen bestaat uit een dagdeel van vier uur, een les van twee uur en nog een uur voorbereiding op de dag van het examen. Voor de praktijk is het mogelijk om gebruik te maken van een eigen voertuig, mits dit voertuig op de lijst van goedgekeurde voertuigen voorkomt van het CBR.

Locatie

De opleidingen en examens taxipas halen worden gehouden op onze vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede. De theorie-examens kunnen vanaf iedere CBR-locatie in Nederland gedaan worden.

VOG en geneeskundige verklaring

Om de chauffeurskaart aan te vragen dien je tevens een Verklaring Omtrent het Gedrag (aan te vragen bij het gemeentehuis van jouw woonplaats) en een geneeskundige verklaring (in te laten vullen door een Arbo-arts) te overleggen.

Je kunt na het behalen van de examens jouw chauffeurskaart aanvragen bij het kiwaregister.

Vrijstellingen

Op basis van een aantal diploma’s en (deel)certificaten zijn vrijstelling van het verplichte taxidiploma of het theorie- of praktijkexamen mogelijk. Hieronder kun je het document downloaden om je taxipas te halen.

» Download: Vrijstellingen taxi.pdf

Ben je particulier en wil je de taxipas halen en deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarievenoverzicht

Zelfstudiepakket theorie€95,-
 TVT theorie-examen€60,-
Praktijkopleiding volledig 8 uur€475,-
 Praktijkopleiding beperkt 6 uur€375,-
Praktijkexamen€325,-
 Losse les taxi 60 minuten€ 60,-

De hierboven genoemde prijzen zijn vrijgesteld van btw.

Vragen

Hebt u vragen? Onze klantenservice helpt u graag: 024 377 0666