Verkeersschool Wesseldijk

Opleiding tractorrijbewijs volg je bij Verkeersschool Wesseldijk

1 tractor, 3 instructeurs

De opleiding tractorrijbewijs T volg je snel een voordelig bij Verkeersschool Wesseldijk. Wij zijn al jaren de grootste opleider met het hoogste slagingspercentage voor het tractorrijbewijs in de regio Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn. In verband met de beperkte locaties van het CBR vind de praktijkopleiding plaats in Tiel.

Heb je een auto- of vrachtwagenrijbewijs van vóór 1 juli 2015 of ben je in het bezit van een tractorcertificaat? Dan kun je gebruik maken van overgangsregelingen.

Proberen voor € 120

Proefles van 120 minuten plus offerte op maat

Proefles aanvragen

Meer informatie over

Voor wie wel en voor wie niet.

Het T-rijbewijs is verplicht voor iedereen die de openbare weg op gaat met een tractor, landbouwvoertuig of bosbouwtrekker. Dat geldt ook voor een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) dat aan de voorzijde breder is dan 1.30 meter, zoals een treintje, veewagen, landbouwmachine of SRV-wagen.

Rijd je alleen over eigen wegen en paden? Dan is een rijbewijs T niet nodig. Je hebt ook geen tractorrijbewijs nodig wanneer je een MMBS bestuurt dat aan de voorzijde smaller is dan 1.30 meter en geen aanhangermogelijkheid heeft. Heb je een rijbewijs B of C van vóór 1 juli 2015? Dan kom je in aanmerking voor een overgangsregeling. Lees meer over de overgangsregelingen en uitzonderingen voor rijbewijs T.

Stappenplan.

Voor de opleiding tractorrijbewijs moet je vier stappen zetten:

STAP 1: DOE THEORIE-EXAMEN

Om het tractor theorie-examen te kunnen doen moet je de stof beheersen. We bieden je de mogelijkheid van een theoriecursus (bekijk onze cursusdata), maar zelfstudie met behulp van ons lesmateriaal mag ook. Het theorie-examen voor rijbewijs T behandelt twee onderdelen: verkeersregels & verkeersinzicht en voertuigkennis. Je theorie-certificaat is één jaar geldig, dus begin op tijd met je praktijkopleiding.

STAP 2: NEEM PRAKTIJKLESSEN

De praktijkopleiding volg je snel en makkelijk bij Verkeersschool Wesseldijk. Je gaat lekker sturen en dat doe je in een gloednieuwe New Holland tractor met automatische versnellingsbak. Je oefent het rijden en manoeuvreren met een trekker en leert hoe je je als (trage en grote) medeweggebruiker dient te gedragen.

STAP 3: VRAAG JE GEZONDHEIDSVERKLARING AAN

Heb je het theorie-examen gehaald? Gefeliciteerd! Dan kun je nu je Gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Wanneer ook die positief is beoordeeld kun je door naar het praktijkexamen T.

STAP 4: DOE PRAKTIJKEXAMEN

Tijdens het praktijkexamen voor tractor toetst het CBR je rijvaardigheid. Daarbij komen verschillende onderdelen aan de orde, zoals: voertuigbeheersing, gedrag op de weg, verkeersveiligheid, zicht en inzicht, besluitvaardigheid en oplossingsvermogen.

GESLAAGD

Ben je voor alle onderdelen geslaagd? Dan ontvang je een Verklaring van Rijvaardigheid van het CBR. Hiermee kun je je rijbewijs T aanvragen bij je gemeente. Onthoud dat de verklaring van het CBR drie jaar geldig is, en je Gezondheidsverklaring slechts één jaar. Wacht dus niet te lang met je het aanvragen van de tractorrijbewijs.

Spoedopleiding

Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je meteen beginnen met tractor-rijlessen. Samen bepalen we op welk tempo je wilt lessen. Heb je haast? Dan maken we er een spoedopleiding van, met bijvoorbeeld 3 of 4 lesdagen per week. We vragen zo snel mogelijk het praktijkexamen voor je aan, maar we kunnen helaas geen invloed uitoefenen op eventuele wachtlijsten bij het CBR.

Heel Gelderland.

Verkeersschool Wesseldijk biedt tractorrijlessen in zo’n beetje heel Gelderland. Je kunt de opleiding tractorrijbewijs volgen in en om Nijmegen, Arnhem, Ede en Tiel.

Proef

  • 120 minuten
  • Inclusief offerte op maat

Zelfstudie

  • Leermiddelen
  • Theorie-examen

Compleet

  • 15 uur praktijk
  • Examen
  • Theorie compleet

WAAROM DE OPLEIDNG TRACTORRIJBEWIJS VOLGEN BIJ VERKEERSSCHOOL WESSELDIJK?

Verkeersschool Wesseldijk is al jaren de grootste opleider voor het tractorrijbewijs in de regio Arnhem, Nijmegen, Tiel en Ede. En dat is niet zomaar: bij ons kun je erop rekenen dat we ons inspannen om jou zo snel en zo goed mogelijk het tractorrijden te leren. Dat doen we in de nieuwste voertuigen en we garanderen je daarbij de hoogste slagingskans. Bovendien hoeven wij als één van de weinige rijscholen geen btw voor beroepsopleidingen te rekenen. Dat betekent dat je nergens zo voordelig de opleiding voor het rijbewijs T kunt volgen als bij verkeersschool Wesseldijk.

“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina