Aanbieding

Tractorrijbewijs T Proefles

 • 120 minuten
 • inclusief offerte op maat
€ 120,-

Aanbieding

Tractorrijbewijs T Pakket

 • 12 uur praktijk
 • examen
 • theorie compleet
€ 1295,-

Aanbieding

Tractorrijbewijs T Zelfstudie

 • leermiddelen
 • theorie-examen
€ 150,-

Tractorrijbewijs T halen?

Ga je de openbare weg op met een tractor of landbouwvoertuig? Dan moet je in het bezit zijn van een geldig tractorrijbewijs. Heb je al een auto- of vrachtwagenrijbewijs van vóór 1 juli 2015 of ben je in het bezit van een tractorcertificaat? Dan kun je gebruik maken van overgangsregelingen. In alle andere gevallen kun je bij Wesseldijk snel en goedkoop je tractorrijbewijs T halen.

Waarom je tractorrijbewijs halen bij verkeersschool Wesseldijk?

Verkeersschool Wesseldijk is al jaren de grootste opleider voor het tractorrijbewijs in de regio Arnhem, Nijmegen, Tiel en Ede. En dat is niet zomaar: bij ons kun je erop rekenen dat we ons inspannen om jou zo snel en zo goed mogelijk het tractor rijden te leren. Dat doen we in de nieuwste voertuigen en we garanderen je daarbij de hoogste slagingskans. Bovendien hoeven wij als één van de weinige rijscholen geen btw voor beroepsopleidingen te rekenen. Dat betekent dat je nergens zo voordelig je rijbewijs T kunt halen als bij verkeersschool Wesseldijk.

Onze voordelen op een rijtje:

 • Hoogste slagingspercentage in de hele regio
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Nieuwste materieel
 • Geen btw betalen op beroepsopleidingen
 • Tractorrijles in de omgeving van Nijmegen – Arnhem – Tiel – Ede

Voor wie is het tractorrijbewijs bedoeld?

Het T-rijbewijs is verplicht voor iedereen die de openbare weg op gaat met een tractor, landbouwvoertuig of bosbouwtrekker. Dat geldt ook voor een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) dat aan de voorzijde breder is dan 1.30 m, zoals een treintje, veewagen, landbouwmachine of SRV-wagen.

Wanneer hoef je geen tractorrijbewijs T te halen?

Rijd je alleen over eigen wegen en paden? Dan is een rijbewijs T niet nodig. Je hoeft ook geen tractorrijbewijs te halen wanneer je een MMBS bestuurt dat aan de voorzijde smaller is dan 1.30 en geen aanhangermogelijkheid heeft. Wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B of C van vóór 1 juli 2015, kom je in aanmerking voor een overgangsregeling. Lees meer over de overgangsregelingen en uitzonderingen voor rijbewijs T.

trekker rijbewijs T tractor rijles

Hoe kun je je tractorrijbewijs halen?

Om je tractorrijbewijs te kunnen halen moet je vier stappen zetten:

1 Doe theorie-examen

Om het tractor theorie-examen te kunnen doen moet je de stof beheersen. We bieden je de mogelijkheid van een theoriecursus (bekijk onze cursusdata), maar zelfstudie met behulp van ons lesmateriaal mag ook. Het theorie-examen voor rijbewijs T behandelt twee onderdelen: verkeersregels & verkeersinzicht en voertuigkennis. Je theorie-certificaat is één jaar geldig, dus begin tijdig met je praktijkopleiding!

2 Neem praktijklessen

De praktijkopleiding volg je snel en makkelijk bij Verkeersschool Wesseldijk. Je gaat lekker sturen en dat doe je in een gloednieuwe New Holland tractor met automatische versnellingsbak. Je oefent het rijden en manoeuvreren met een trekker, en leert hoe je je als (trage en grote) medeweggebruiker dient te gedragen.

3 Vraag je gezondheidsverklaring aan

Heb je het theorie-examen gehaald? Gefeliciteerd! Dan kun je nu je Gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Wanneer ook die positief is beoordeeld kun je door naar het praktijkexamen T.

4 Doe praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen voor tractor toetst het CBR hoe het is gesteld met je rijvaardigheid. Daarbij komen verschillende onderdelen aan de orde, zoals: voertuigbeheersing, gedrag op de weg, verkeersveiligheid, maar ook: zicht en inzicht, besluitvaardigheid en oplossingsvermogen.

Je tractorrijbewijs aanvragen

Ben je voor alle onderdelen geslaagd? Dan ontvang je een Verklaring van Rijvaardigheid van het CBR. Hiermee kun je je rijbewijs T aanvragen bij je gemeente. Onthoud dat de verklaring van het CBR drie jaar geldig is, en je Gezondheidsverklaring slechts één jaar. Wacht dus niet te lang met je rijbewijs-T aanvragen!

Is er ook een spoedopleiding tractor?

Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je meteen beginnen met tractor-rijlessen. We besluiten samen op welk tempo je wilt lessen. Heb je haast, dan maken we er een spoedopleiding van, met bijvoorbeeld 3 of 4 lesdagen per week. We vragen zo snel mogelijk het praktijkexamen voor je aan, maar we kunnen helaas geen invloed uitoefenen op eventuele wachtlijsten bij het CBR.

Waar kun je tractorrijles krijgen?

Verkeersschool Wesseldijk biedt tractorrijlessen in zo’n beetje heel Gelderland. Je kunt je tractorrijbewijs halen in en om Nijmegen – Arnhem – Ede – Tiel

Schrijf je nu in voor de opleiding tractorrijbewijs halen!

Wil je nu snel en goedkoop je T-rijbewijs halen? Bij Wesseldijk ben je gelijk aan de beurt! Bovendien hoef je bij ons als particulier geen BTW te betalen. Hoe dat werkt lees je hier. Schrijf je dus nu meteen in en begin zo snel mogelijk aan je tractoropleiding!