Verkeersschool Wesseldijk

ADR-certificaat basis + tank

Deze opleiding is verplicht voor chauffeurs die tank- en batterijwagens met een inhoud van meer dan 1000 liter besturen. Ook is dit certificaat vereist als je bestuurder bent van een tank- of gascontainer met een individuele inhoud van meer dan 3000 liter.

Als chauffeur moet je onder andere de juiste kennis hebben van tankcodes, constructievoorschriften voor atmosferische en druktanks en laad- en loshandelingen op het gebied van tankvervoer.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
adr cursus tank

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor chauffeurs (in het bezit van rijbewijs C) die gevaarlijke stoffen ADR/VLG vervoeren in een tank- of gascontainer waarvan de individuele inhoud (capaciteit) boven de 3000 liter komt.

Zo ziet de cursus eruit.

De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Aan het eind ontvang je het certificaat.

De volgende onderdelen komen aan bod in de theorie:

 • wettelijke voorschriften
 • documenten bij het vervoer
 • eigenschappen van gevaarlijke stoffen
 • gevarenklassen van stoffen
 • eisen aan voertuigen en uitrusting
 • regels voor het vervoer, laden en lossen
 • persoonlijke beschermingsmiddelen

De volgende onderdelen komen aan bod in de praktijk:

 • het gedrag van voertuigen op de weg, met inbegrip van bewegingen van de lading
 • maatregelen bij een ongeval/incident
 • eerste hulp
 • specifieke voorschriften voor de voertuigen/tanks
 • algemene theoretische kennis van de diverse uiteenlopende laad- en lossystemen
 • specifieke aanvullende voorschriften die van toepassing zijn op het gebruik van die voertuigen

Certificaat
Bij een voldoende beoordeling van het combi-examen Basisexamen en Tankvervoer, krijgt je het ADR Basis- en Tankcertificaat. Dat certificaat is vijf jaar geldig. Met het certificaat mag je gevaarlijke stoffen vervoeren met tank- en batterijwagens met een inhoud van meer dan 1000 liter en tank- en gascontainers met een individuele inhoud van meer dan 3000 liter. Ga je rijden met explosieve stoffen en/of radioactieve stoffen? Dan kun je bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk de opleiding ADR Basis + Klasse 1 en 7 volgen.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost €575,- (exclusief subsidies). Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor 22 uur theorie in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 22,50 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen een stimuleringssubsidie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs