Verkeersschool Wesseldijk

Chauffeur autolaadkraan laden en lossen

Wil je als chauffeur op een autolaadkraan in de bouw werken? Dan moet je volgens de Arbowet in het bezit zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport). Het certificaat borgt bovendien veiligheid, professionaliteit en secuur werken.

Deze opleiding mag je laten tellen als 28 uur theorie voor de verplichte code 95 nascholing.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
Autolaadkraan certificaat

Meer informatie over

Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is voor chauffeurs (in het bezit van rijbewijs C) die moeten (gaan) laden en lossen met een autolaadkraan boven de 10 ton/meter. Hijswerkzaamheden behoren niet niet tot je takenpakket.

Voor hijswerkzaamheden moet je namelijk het deskundigheidsbewijs Machinist autolaadkraan met hijsfunctie op zak te hebben. Ook hiervoor kun je terecht bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk.

Zo ziet de opleiding eruit.

Met dit certificaat op zak mag je je allround machinist autolaadkraan met hijsfunctie noemen. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Aan het eind ontvang je het certificaat.

De volgende onderdelen komen aan bod in de theorie:

 • wettelijke eisen
 • veiligheid
 • techniek
 • werkvoorbereiding
 • laden en lossen van verschillende lasten

De volgende onderdelen komen aan bod in de praktijk:

 • uit- en invouwen van de kraan
 • rijklaar maken
 • controle van de autolaadkraan
 • hijsgereed maken van de kraan
 • gebruik en inspectie van hijsgereedschappen
 • laden en lossen van lasten

Certificaat
Bij voldoende resultaat, ontvang je het TCVT-diploma Chauffeur autolaadkraan laden en lossen. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Na die vijf jaar moet je een herhalingscursus volgen.

Waar wordt de opleiding gegeven?

Deze opleiding kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen en Tiel volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 1.575 (exclusief subsidies). Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor 28 uur theorie in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 200 subsidie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek