Verkeersschool Wesseldijk

Sociale vaardigheden touringcar

Waarheen leidt de reis

Ben je chauffeur van een touringcar? Dan moet je meer kunnen, dan je passagiers van A naar B brengen. Voor een groot deel komt het aan op sociale vaardigheden. Je bent de tussenpersoon van je bedrijf en de touroperator, de gastheer en soms zelfs de reisleider. 

Met onze cursus sociale vaardigheden touringcar leer hoe je capabel kunt inspelen op diverse situaties. De cursus telt mee voor zeven uur nascholing code 95.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
Sociale vaardigheden touringcar

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is speciaal voor touringcarchauffeurs (rijbewijs D) en mensen die werken in de touringcarbranche.

Je bent de tussenpersoon van jouw bedrijf en de touroperator. Soms ben je de ‘gastheer’ of een soort reisleider voor de vakantiegangers, verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers en controleer je hun documentatie en reispapieren. Ook is het belangrijk dat je kunt improviseren op weers- en verkeerssituaties en een strakke planning kunt naleven.

Zo ziet de cursus eruit.

Je leert hoe je zo representatief mogelijk overkomt en welke sociale vaardigheden een rol spelen in verschillende situaties. De volgende onderdelen komen aan bod in de cursus:

  • basiscommunicatie en communicatieprincipes
  • verschillende communicatiestijlen en het bepalen van jouw persoonlijke stijl
  • interne en externe ruis en vervorming voorkomen
  • verbale en non-verbale communicatie
  • communicatie- en microfoontechniek
  • stress- en conflicthantering

Certificaat
Na afloop ontvang je een certificaat.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 150 inclusief het aan- en afmelden voor code 95. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek