Verkeersschool Wesseldijk

Opleiding motorrijbewijs volg je bij Verkeersschool Wesseldijk

14 MOTOREN, 6 INSTRUCTEURS

Zo snel, goed, met passie, en zo voordelig mogelijk de opleiding motorrijbewijs volgen? krijg motorrijles van onze zeer ervaren motorinstructeurs. Bij Verkeersschool Wesseldijk helpen we je met theorie en praktijk. Dat doen we met veel enthousiasme, flexibiliteit en met de nieuwste motoren. Bovendien is de slagingskans bij Wesseldijk ontzettend hoog. Wat wil je nog meer?

Van tevoren maken we een goede inschatting van het aantal lessen dat je nodig hebt. Vervolgens bieden je een startpakket, of een pakket op maat, waarmee je op eigen tempo of met spoed de opleiding motorrijbewijs A volgt. Streven is in één keer slagen. Volg je opleiding in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn.

“Onze motorinstructeurs zijn mensen uit de praktijk, volgen met een volgmotor en doen hun werk met veel passie omdat ze hiervoor hebben gekozen.”

even proberen?

Kickstartles 120 MINUTEN VOOR € 95,00

Proefles aanvragen

Meer informatie over

Welk rijbewijs voor welke motor.

Om op een motor te mogen rijden heb je een motorrijbewijs nodig. Het is afhankelijk van het type rijbewijs welke motor je mag besturen. Er zijn drie soorten: lichte (categorie A1), middelzware (categorie A2) en zware (categorie A) motors. Voor elk motorrijbewijs geldt een minimumleeftijd.

Rijbewijs  Minimum leeftijd
A1 18 jaar
A2 20 jaar
A code 80 21 jaar
A 24 jaar

 

Eerst theorie-examen.

Voor je motorrijbewijs heb je theoriecertificaat A nodig. Hiervoor kun je van tevoren op je gemak studeren met onze uitstekende studieboeken. Het examen leg je vervolgens af bij het CBR. Het theorie-examen kun je via onze klantenservice aanvragen. Let op: ben je al in bezit van een geldig rijbewijs B? Dan kun je het theoriecertificaat tijdens je praktijkopleiding en motorrijlessen behalen.

Rijlessen.

Meteen de eerste les neem je plaats op het zadel van een gloednieuwe Yamaha lesmotor. Tijdens de motorrijles leren wij je alles op het gebied van voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Zodra je deze onderdelen onder de knie en een theoriecertificaat op zak hebt, kun je praktijkexamen doen.

Praktijkexamen.

Het praktijkexamen motorrijbewijs bestaat uit twee onderdelen waar je afzonderlijk examen voor kunt doen. Het eerste examen, Voertuigbeheersing, draait helemaal om de motor. Je moet aan de hand van zeven oefeningen kunnen laten zien dat je de motor volledig onder jouw controle hebt. Bij het tweede examen, Verkeersdeelneming, beoordeelt de examinator of jij zelfstandig en veilig kunt rijden en aan het verkeer kunt deelnemen.

Wanneer je de praktijkexamens hebt behaald, ontvang je van het CBR de Verklaring van Rijvaardigheid. Hiermee kun je je motorrijbewijs halen bij je gemeente. Onthoud dat deze verklaring drie jaar geldig is, maar je gezondheidsverklaring slechts één jaar. Vraag daarom meteen na je examen je motorrijbewijs aan!

Gezondheidsverklaring van het CBR.

Heb je het theorie-examen gehaald? Dan moet je nu eerst je gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Het CBR beoordeelt of je geestelijk en lichamelijk fit bent, zodat de veiligheid nooit in het geding komt. Wanneer je verklaring positief is beoordeeld kun je het praktijkexamen aanvragen.

bruikleen of eigen kleding

Binnen ons bedrijf en bij onze vestigingen waarvandaan de motorrijlessen plaatsvinden kunt u zich omkleden voor de rijlessen.
U kunt hiervoor onze nette motorkleding in bruikleen gebruiken, we hebben hiervoor in principe alle maten beschikbaar.

Uiteraard kunt u tijdens de rijlessen ook uw eigen motorkleding dragen, ook kunt u met klantenkorting terecht om motorkleding aan te schaffen bij Termaat motoren in Nijmegen mocht u bij ons de motoropleiding volgen.

Echte motorrijders met passie voor hun werk en ervaring in de praktijk

Binnen onze organisatie hebben wij enkel motorinstructeurs die hun werk zelf hebben uitgekozen en met veel passie hun beroep beoefenen.
Ieder jaar rijden we gezamenlijke tours met de collega’s, delen we regelmatig onze ervaringen en leren we van elkaar.

Het is een erg hecht team van ervaren mensen die zelf veelal dagelijks op de motor rijden zowel voor hun voor plezier als voor hun werk.

Uiteraard hebben wij een aantal volgmotoren ter beschikking voor onze instructeurs, hierdoor kunnen zij op een professionele manier en met de juiste communicatie apparatuur achter u aanrijden tijdens de rijles en opleiding op een motorfiets in plaats van in een auto, dit maakt de opleiding praktijkgericht en kwalitatief beter vinden wij.

Brons

Get Started
  • 13 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
€ 999,00BETALEN IN 4 TERMIJNEN MOGELIJK INFORMATIE AANVRAGEN DIRECT AANMELDEN

Zilver

Get going
  • 17 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
  • Eerste praktijkexamen AVD
€ 1562,75BETALEN IN 4 TERMIJNEN MOGELIJK INFORMATIE AANVRAGEN DIRECT AANMELDEN

Goud

Get There
  • 23 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
  • Eerste praktijkexamen AVD
€ 1949,75BETALEN IN 4 TERMIJNEN MOGELIJK INFORMATIE AANVRAGEN DIRECT AANMELDEN
“Super fijne rijschool met hele goede begeleiding. Heel veel geleerd en beide keren direct geslaagd (C en CE). Bedankt, Sandy en Bart.”
Marlies
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina