Verkeersschool Wesseldijk

Opleiding motorrijbewijs volg je bij Verkeersschool Wesseldijk

8 MOTOREN, 6 INSTRUCTEURS

Zo snel en voordelig mogelijk de opleiding motorrijbewijs volgen? Bij Verkeersschool Wesseldijk helpen we je met theorie en praktijk. Dat doen we met veel enthousiasme, flexibiliteit en met de nieuwste motoren. Bovendien is de slagingskans bij Wesseldijk ontzettend hoog. Wat wil je nog meer?

Van tevoren maken we een goede inschatting van het aantal lessen dat je nodig hebt. Vervolgens bieden je een pakket op maat, waarmee je op eigen tempo of met spoed de opleiding motorrijbewijs A volgt. Streven is in één keer slagen. Volg je opleiding in Nijmegen, Arnhem, Tiel, Ede, Deventer en Apeldoorn.

even proberen?

Kickstartles 120 MINUTEN VOOR € 89,00

Proefles aanvragen
Motorrijbewijs

Meer informatie over

Welk rijbewijs voor welke motor.

Om op een motor te mogen rijden heb je een motorrijbewijs nodig. Het is afhankelijk van het type rijbewijs welke motor je mag besturen. Er zijn drie soorten: lichte (categorie A1), middelzware (categorie A2) en zware (categorie A) motors. Voor elk motorrijbewijs geldt een minimumleeftijd.

Rijbewijs  Minimum leeftijd
A1 18 jaar
A2 20 jaar
A code 80 21 jaar
A 24 jaar

 

Eerst theorie-examen.

Voor je motorrijbewijs heb je theoriecertificaat A nodig. Hiervoor kun je van tevoren op je gemak studeren met onze uitstekende studieboeken. Het examen leg je vervolgens af bij het CBR. Het theorie-examen kun je via onze klantenservice aanvragen. Let op: ben je al in bezit van een geldig rijbewijs B? Dan kun je het theoriecertificaat tijdens je praktijkopleiding behalen.

Rijlessen.

Meteen de eerste les neem je plaats op het zadel van een gloednieuwe Yamaha lesmotor. Tijdens de motorrijles leren wij je alles op het gebied van voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Zodra je deze onderdelen onder de knie en een theoriecertificaat op zak hebt, kun je praktijkexamen doen.

Praktijkexamen.

Het praktijkexamen motorrijbewijs bestaat uit twee onderdelen waar je afzonderlijk examen voor kunt doen. Het eerste examen, Voertuigbeheersing, draait helemaal om de motor. Je moet aan de hand van zeven oefeningen kunnen laten zien dat je de motor volledig onder jouw controle hebt. Bij het tweede examen, Verkeersdeelneming, beoordeelt de examinator of jij zelfstandig en veilig kunt rijden en aan het verkeer kunt deelnemen.

Wanneer je de praktijkexamens hebt behaald, ontvang je van het CBR de Verklaring van Rijvaardigheid. Hiermee kun je je motorrijbewijs halen bij je gemeente. Onthoud dat deze verklaring drie jaar geldig is, maar je gezondheidsverklaring slechts één jaar. Vraag daarom meteen na je examen je motorrijbewijs aan!

Gezondheidsverklaring van het CBR.

Heb je het theorie-examen gehaald? Dan moet je nu eerst je gezondheidsverklaring aanvragen bij het CBR. Het CBR beoordeelt of je geestelijk en lichamelijk fit bent, zodat de veiligheid nooit in het geding komt. Wanneer je verklaring positief is beoordeeld kun je het praktijkexamen aanvragen.

Brons

Start
  • 14 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
  • Eerste praktijkexamen AVD

Zilver

Turbo
  • 20 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
  • Eerste praktijkexamen AVD
€ 1599,00(Kosten proefles € 89 voor 120 minuten) INFORMATIE AANVRAGEN DIRECT AANMELDEN

Goud

Compleet
  • 30 uur praktijk
  • Eerste praktijkexamen AVB
  • Eerste praktijkexamen AVD
  • Theorie zelfstudie inclusief 1e examen
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert