Verkeersschool Wesseldijk

Theorie vrachtwagen rijbewijs C

Het theoriegedeelte van zowel het vrachtwagenrijbewijs C bestaat (vanaf 1 juli 2022) uit één examen. Lees hieronder alles wat je daarover moet weten.

Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C)

De theorie-opleiding voor het rijbewijs C bestaat uit de module RVM1-C. Deze module is voor als je rijbewijs C zonder code 95 willen behalen. In het examen krijg je vragen over.

  • Verkeer
  • Techniek
  • Lading
  • Wetgeving (Administratie)

Examen en eisen theorie vrachtwagen rijbewijs C

Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Om examen te kunnen doen, moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Heb je het examen met succes afgerond, dan kun je door naar het praktijkexamen.

Theorie vrachtwagen C met Code 95

Ben je van plan het rijbewijs C voor werk te gaan gebruiken, bijvoorbeeld als beroepschauffeur, dan heb je code 95 nodig. Het theoriegedeelte van de opleiding voor het vrachtwagenrijbewijs met code 95 bestaat uit twee onderdelen:

Ook voor theorie rijbewijs C1

Ga je met een camper of lichte vrachtwagen op pad? Dan heb je een camperrijbewijs C1 nodig. Het examentraject voor C1 bestaat uit theorie en praktijk. Op deze pagina lees je daar meer over.

Theorietraining

Verkeersschool Wesseldijk ondersteunt je bij je theorie op de manier die het beste bij jou past. Zo bieden we bijvoorbeeld klassikale theorietraining (bekijk maar eens onze cursusdata). Maar je kunt ook op eigen gelegenheid studeren met ons lesmateriaal. Wanneer je je theorie-examens hebt behaald, heb je nog twee jaar om je praktijkexamens te doen. De uitslag van het theorie-examen is namelijk twee jaar geldig.

Starten met vrachtwagen theorie?

natuurlijk bij Wesseldijk

Informatie aanvragen
“Vandaag in één keer geslaagd voor C. Dankzij ontzettend gemotiveerde instructeurs, Sandy en Jeroen. De rijschool is begaan en geeft juist die motivatie die zo goed werkt. Helemaal top!”
Arjan
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina