Aanbieding

Dagelijks BBS-trainingen

 • Inclusief Code 95
€ 349,-
( )

De Behaviour Based Safety bbs cursus bij Verkeersschool Wesseldijk kun je het best omschrijven als een soort combinatie van de cursussen Rijoptimalisatie schadepreventie en Het Nieuwe Rijden, maar dan gericht op chauffeurs die werken in de chemische industrie. De chauffeurs worden getraind op het gebied van het voorkomen van ongelukken, het vermijden van fouten, het rekening houden met fouten van anderen en weers- en verkeersomstandigheden. Ook is er aandacht voor brandstofbesparing.

BBS maakt onderdeel uit van een systeem voor Veiligheids- en Kwaliteitsonderzoek voor de chemische industrie, genaamd SQAS (Safety and Quality Assessment System).Voor de cursus Rijoptimalisatie bbs cursus ben je bij ons aan het juiste adres met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede.

Voor wie is de bbs cursus

Deze training is bestemd voor chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs categorie C/C-E en chemische producten transporteren.

Wat is de bbs cursus

De deelnemers leren de veiligheidsprincipes toe te passen en verbeteren hiermee hun rijvaardigheid.

Inhoud cursus

 • defensief en anticiperend rijden
 • kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
 • kennis, attitude en chauffeursgedrag
 • staat van het voertuig en brandstofverbruik
 • controle houden op en manoeuvreren met voertuigen
 • voorkomen van ongelukken en terugdringen van schades
 • laad- en losprocedures van zowel gevaarlijke stoffen als overige goederen
 • onderscheid makende in stukgoed en tankvervoer
 • weersomstandigheden
 • praktijkritten

Getuigschrift

De deelnemer ontvangt een getuigschrift als bewijs van deelname. Ook krijgt de deelnemer een persoonlijk beoordelingsformulier waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld.

Nascholing (CCV-code W02-1)

Ben je beroepschauffeur en wil je dit diploma mee laten tellen voor jouw verplichte nascholingsuren? Deze cursus telt mee voor zeven uur praktijk. We brengen € 20,- in rekening per cursusdag voor het afmelden bij de CCV.

Waar?

Deze cursus kan op onze vestigingen in Nijmegen, Tiel, Arnhem en Ede worden gevolgd. Ook in company is uiteraard mogelijk, mits jouw locatie voldoet aan de CCV-eisen.

Subsidie en btw-vrijstelling

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds, krijgen € 100,- subsidie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt je ruim een vijfde van de totale kosten!

Tarieven

De kosten van deze cursus zijn € 349,-.

De genoemde prijzen hierboven zijn exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet-btw-plichtige bedrijven.

Vragen

Vragen over de bbs cursus? Heb je vragen over subsidies? Of wil je nadere informatie? Onze klantenservice helpt je graag: 024 377 0666