Verkeersschool Wesseldijk

Behaviour Based Safety

De Behaviour Based Safety cursus is speciaal voor chauffeurs in de chemische industrie. Chauffeurs worden onder andere getraind op het gebied van ongelukken voorkomen, fouten vermijden en rekening houden met anderen. 

BBS maakt onderdeel uit van een systeem voor Veiligheids- en Kwaliteitsonderzoek voor de chemische industrie: SQAS (Safety and Quality Assessment System).

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze training is speciaal voor chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs categorie C/CE en chemische producten transporteren.

Zo ziet de cursus eruit.

De cursus kun je goed omschrijven als een combinatie van de cursussen Rijoptimalisatie schadepreventie en Het Nieuwe Rijden. Als chauffeur wordt je getraind op het gebied van veilig rijden. Ook inspelen op weers- en verkeersomstandigheden komen aan bod, net als brandstofbesparing. De volgende onderdelen komen aan bod in de cursus:

  • defensief en anticiperend rijden
  • kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
  • kennis, attitude en chauffeursgedrag
  • staat van het voertuig en brandstofverbruik
  • controle houden op en manoeuvreren met voertuigen
  • voorkomen van ongelukken en terugdringen van schades
  • laad- en losprocedures van zowel gevaarlijke stoffen als overige goederen
  • onderscheid makende in stukgoed en tankvervoer
  • weersomstandigheden
  • praktijkritten

Getuigschrift
Na afloop van de cursus ontvang je een getuigschrift als bewijs van deelname. Ook krijg je een persoonlijk beoordelingsformulier, met daarop de prestaties van de praktijkritten.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Dat kan, mits jouw locatie voldoet aan de CCV-eisen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus?

Deze cursus kost € 349. Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 100 stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek