Verkeersschool Wesseldijk

E-learning | Het Nieuwe Rijden

E-learning

Het Nieuwe Rijden (ook wel hnr code 95) maakt optimaal gebruik van de meest recente veranderingen onder de motorkap. De effecten zijn ook duidelijk merkbaar. Met juiste schakelmomenten, een effectief schakelpatroon en een goede timing om gas te laten, bespaar je al snel vijftien procent op het brandstofverbruik.

Behalve deze besparing is Het Nieuwe Rijden ook nog eens beter voor het milieu en bevordert het de veiligheid van de verkeersdeelnemers. Je kunt de cursus ook klassikaal bij ons volgen.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze training is speciaal voor alle beroepschauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C en/of D. Indien gewenst analyseren we het rijgedrag van tevoren geanalyseerd aan de hand van een (tacho)analyse.

Zo ziet de cursus eruit.

De HNR code 95 cursus is voornamelijk gericht op optimaal brandstofverbruik. De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk.

De volgende onderdelen komen aan bod bij de theorie:

  • doel van hnr code 95
  • kenmerken van hnr code 95
  • wat bereik je ermee
  • wat bespaar je
  • hoe pas je het toe
  • waarnemen en kijktechnieken

De volgende onderdelen komen aan bod bij de praktijk:

  • inzicht in eigen rijstijl
  • nulmeting en tweede meting
  • toepassen HNR-principes op de openbare weg

Certificaat
Na afloop ontvang je een certificaat van deelname en een beoordelingsformulier, waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld.

Waar wordt de cursus gegeven?

Voor e-learning geldt dat je 4,5 uur studeert via e-learning en 2,5 uur op één van onze vestigingen (Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede). Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost de cursus

Deze e-learning kost € 299. Dat is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur praktijk in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 20 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen € 100 subsidie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina