Verkeersschool Wesseldijk

Klein chemisch afval

Klein is niet altijd fijn

KCA staat voor klein chemisch afval. Denk aan medicijnen, terpetine en spaarlampen. Als chauffeur van KCA moet je het ADR Basiscertificaat hebben met de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval (aantekening KCA).

Een cursus KCA haal je snel en goed bij Verkeersschool Wesseldijk. Je kunt zowel de basisopleiding volgen als een cursus voor hercertificering.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
KCA cursus

Meer informatie over

Voor wie is de cursus

Een opleiding KCA is voor beroepsvervoerders van gevaarlijke afvalstoffen en mensen die werken bij gemeentelijke inzameldiensten. Volgens regel 12 van de Regeling Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval, moeten beroepsgroepen die te maken hebben met KCA, zoals chauffeurs van een chemokar, in het bezit te zijn van het ADR Basiscertificaat met de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval (aantekening KCA).

Als deelnemer aan een KCA-cursus moet je dus het ADR-basiscertificaat hebben.

Ons aanbod KCA-cursussen

Bij Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk kun je een KCA-cursus volgen en de verplichte hercertificering halen.

Aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval

Heb je het examen KCA-basis met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval op het ADR Basiscertificaat. De aantekening heeft dezelfde geldigheidsduur als die van het ADR Basiscertificaat.

Ons aanbod KCA

Wij bieden verschillende opleidingen aan.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor zeven uur mee in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 25 per dag.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

“Super leuke mensen. Snel en voor een goede prijs mijn rijopleiding gevolgd. Zeker aan te raden!”
Freek
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert