Verkeersschool Wesseldijk

Je ADR-cursus haal je bij Wesseldijk

Veiligheid boven alles

Vervoer je gevaarlijke stoffen binnen Europa? Dan ben je verplicht om een ADR-certificaat te halen. ADR is de afkorting van het Europees verdrag over het internationaal vervoeren van gevaarlijke goederen over de weg. Er zijn 39 landen toegetreden tot het verdrag, waaronder Nederland en België.

Er zijn verschillende ADR-cursussen voor uiteenlopende stoffen en vervoersmiddelen. Bij Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk bieden we je de mogelijkheid om snel en makkelijk een passende ADR cursus te volgen.

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

ADR staat voor Accord Européen relatif au transport international des marchandises dangereus par route. Een hele mondvol. Deze afkorting verwijst naar de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke goederen over de wegen van Europa.

Kort gezegd komt het erop neer dat er regels zijn voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In die regels komen de volgende punten aan de orde:

 • Criteria voor de categorie-indeling van gevaarlijke goederen
 • Voorwaarden voor vervoer
 • Eisen aan tanks en verpakkingen
 • Procedures voor verzending, etikettering en documentatie

Iedereen die betrokken is bij het wegtransport van gevaarlijke goederen moet beschikken over een ADR-diploma. Dat geldt dus niet alleen voor chauffeurs, maar ook voor werkgevers en leidinggevenden. Ben jij als chauffeur of leidinggevende werkzaam binnen het transport van gevaarlijke stoffen? Zorg dan dat je middels een ADR-cursus de benodigde certificaten behaalt. Ben je werkgever? Ook jij moet over een ADR-certificaat beschikken. Als er namelijk iets mis gaat bij het vervoer van gevaarlijke goederen, is jouw bedrijf eindverantwoordelijk. Zorg daarom dat je bedrijf de juiste papieren in huis heeft.

Bekijk ook eens de website van het CBR over dit onderwerp.

Hoe kun je het ADR-certificaat halen?

Voor het behalen van je ADR-certificaat schrijf je je eerst in bij ons opleidingscentrum. In onze lijst met cursusdata kun je bekijken wanneer de eerstvolgende cursussen voor ADR worden gegeven. Wanneer je de VCA cursus met goed gevolg hebt afgelegd, volgt het examen. Het ADR-examen wordt afgenomen bij het CBR. Dat examen is volledig digitaal: je beantwoordt de vragen per computer. Na afloop zie je meteen of je geslaagd bent. Je ontvangt ook nog een e-mail van het CBR met de uitslag. Deze uitslag is één jaar geldig.

Heb je de examens met goed gevolg afgelegd? Dan kun je je ADR-certificaat aanvragen bij het CBR. Dat doe je met het aanvraagformulier. Je ADR-pasje wordt naar je opgestuurd. Het aanvraagformulier kun je ook al vóór de examens aanvragen. Op die manier heb je snel het pasje in huis. Het ADR-certificaat is vijf jaar geldig, daarna kun je het pasje verlengen. Schrijf je dus op tijd in voor onze ADR-verlengingscursus om je kwalificatie te kunnen behouden.

INSCHRIJVEN.

CURSUSDATA ADR

 • 3 juni Maandelijksmaandag 14-28 PUNTEN 3 tot 5 dagen 8:30 tot 16:30 €395,- €735,- INSCHRIJVEN
 • 2 september Maandelijksmaandag 14-28 PUNTEN 3 tot 5 dagen 8:30 tot 16:30 €395,- €735,- INSCHRIJVEN
 • 4 november Maandelijksmaandag 14-28 PUNTEN 3 tot 5 dagen 8:30 tot 16:30 €395,- €735,- INSCHRIJVEN
BEKIJK MEER BESCHIKBARE DATA

Code 95.

Alle ADR-cursussen kun je laten meetellen voor de nascholing Code 95. Lees per opleiding voor hoeveel praktijkuur de cursus meetelt. Wij verzorgen het aan- en afmelden voor je. Wel zo makkelijk.

Btw-vrijstelling.

Ben je particulier en wil je één van onze ADR-cursussen volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Daarmee bespaar je ruim een vijfde op de totale kosten.

WAAROM EEN ADR-CURSUS VOLGEN BIJ WESSELDIJK?

Wesseldijk is een bekende naam in de transportsector. Al jaren helpen wij grote bedrijven en kleine ondernemers met de juiste papieren en certificaten. Dat geldt ook voor de ADR-certificaten. We spannen we ons in om onze cursisten zo goed mogelijk op te leiden in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Onze vakmensen brengen een hoop kennis mee en geven op enthousiaste en begrijpelijke manier les. Bij Wesseldijk geloven we bovendien in professionele support. Goed contact met onze klanten vinden we daarbij heel belangrijk.

Onze voordelen op een rijtje:

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Altijd deskundigen aan het woord
 • Hoog slagingspercentage
 • ADR cursus op onze locatie in Nijmegen, Arnhem, Ede of Tiel
 • Mogelijkheid van ADR cursus op jouw locatie
 • Uitstekende support
 • Transparantie in kosten en communicatie
 • SOOB subsidies mogelijk
“Ik heb bij Wesseldijk mijn opleiding C en CE rijbewijs gevolgd. Goede begeleiding en goed materiaal om mee te rijden!”
Thijs
“Wesseldijk is een top rijschool. In ben in één keer geslaagd voor mijn C rijbewijs.”
Geert